Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


A Honda és az ő Dakarja

- 2012.08.16.

Izgalmasnak ígérkeznek az elkövetkezendő Dakar ralik, ha pár feltett kérdésre megpróbálunk választ találni.
Vajon véletlenül szerződtette a Honda Racing Corporation (HRC) az idei harmadik helyezett Helder Rodriguest meg a brazil motocross és enduro versenyző Felipe Zanolt? Véletlen lenne, hogy ’86 óta, amióta az NXR750 diadala megkezdődött, életben tartották ezt a vonalat, minden későbbi sikertelenség ellenére?
Biztos, hogy nem! A vicces nevű Honda elnök, Tetsuo Suzuki nyilatkozata szerint kőkeményen dolgoznak, hogy az egyeduralkodó KTM eddigi diadalívét megtörjék. Nem kevesebbről van itt szó, mint piaci háborúról, kőkemény csata zajlik a háttérben. Egy olyan motor a Hondától, ami jobb, mint a KTM? Ezt a kihívást! Nyilván borul a piac, ha az első 6 helyen újra 5 Honda végez a Dakaron úgy, hogy természetesen mellette minden érem a Hondáé.
Huszonhárom év telt el, mire a Honda végre hajlandó reagálni az arcába csapdosott kendőkre. Most újra leültek a Honda tervezői, hogy beszálljanak a nagy cirkuszba. Az eddig egyetlen kiszivárogtatott koncepciórajzon jól látszik, hogy durván más lesz, mint az eddigi Honda terepgépek. Ezt a kétkerekűt bizony a rengeteg tapasztalat alapján kifejezetten a Dakarra építik. Sokat változott a világ majd’ másfél évtized alatt, véleményem szerint a KTM is felkötheti a gatyáját. De ha mi tudjuk, ők is tudják, és remélem, nem tévedek nagyot, ha azt mondom, nagy harc van kilátásban, hiszen a KTM fejlesztői sem fognak tétlenül ülni a hírek hallatán. Ők is olvasnak Wild-ot, nem csak Ti…
Az ádáz küzdelem most még csak biztonságban, a papíron, tervezőasztalon, szerelőműhelyekben történik. De mint tudjuk, kint a terepen élet-halál harc folyik. Drukkoljunk, hogy a fejlesztések izgalmasabbá tegyék a megmérettetést, és ehhez elég lesz anyagi áldozatokat hozni ezen a téren. Győzzön a jobb, folyjon csak a sport és piaci verseny, és izguljunk, hogy a győzelmek ízét ne keserítse semmilyen tragédia!

Még több érdekességet olvashatsz a Wild 201-es számában!



Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...