Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7276 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Jogsit szeretnél? Ne habozz!

- 2012.09.06.

Jövő év januárjától segédmotorkerékpárra 16, „A” ketgóriára pedig 24 éves kortól jelentkezhetsz. Jelenleg segédmotorkerékpárra tizennégy, nagymotorra huszonegy éves kortól szerezhet jogosítványt, akinek nincs - így lesz ez egészen 2013 januárjáig, miután egy már elfogadott kormányrendelet értelmében január 19. után 16 illetve 24 évre tolódik ki a jelentkezési korhatár.
Uniós irányelvekre és romló baleseti statisztikákra hivatkozik a rendelkezés, ami egyébként nem csupán a leendő motorosokat korlátozza, hiszen teherautós jogsit 18 helyett 21, autóbuszvezetőit pedig a mostani 21 helyett 24 esztendősen szerezhetünk majd. Érdemes tehát az érintetteknek a fenti dátum előtt regisztrálniuk az oktatásra, hiszen adott esetben évekig várhatnak, hogy vezethessenek.
Komoly gondot jelent az iskolák számára a rendelet azon része, amely előírja: a gyakorlati képzést és a vizsgafolyamatot minimum 600 köbcentiméter lökettérfogatú és 54 LE névleges teljesítményű motorokkal végezhetik. Az intézmények nagyobbrészt ennél kisebb és gyengébb motorokon végzik az oktatást, tehát parkjuk nem lesz megfelelő a jövő szezonban - azaz dönthetnek, vagy cserélik a motorokat, vagy felhagynak az A kategóriával.

(R)

 

 

 

 

 

 

 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...