Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Világcsúcs 70 évesen

- 2012.10.10.

Lassan talán hozzá is szokhatnánk, hogy néha találkozunk nem mindennapi sorsú emberekkel. Az élet produkál furcsaságokat, és rengeteg különc ember él a földön. A nagy számok törvénye alapján pedig mindig akad valaki, akinek eszébe jut valami eszement ötlet, hogy miben lehetne ő az első. Az „egy majom százat csinál” törvénye szerint pedig mindig akadnak, akik felveszik a versenyt. Kialakulnak a világbajnokságok meg a csúcsdöntési kísérletek, megdőlnek a rekordok valamiben minden évszakban. A motorozással kapcsolatosan is rengeteg érdekes Guiness rekordot tartanak számon, amelyeket meg lehet próbálni túlszárnyalni.
Történt egy napon, hogy az 54 éves Lucio Lisarelli élete elérkezett ahhoz a ponthoz, hogy a szervezetén fődarabot kellett cserélni, merthogy az tönkrement. Örökletes betegség miatt történt, vagy azért, mert csúnyán elitta a máját, nem tudni, beszélik ezt is, azt is. Tény, hogy eljött a nagy nap, megérkezett a nem éppen friss, de az övéhez képest mindenképpen újnak nevezhető máj, a hivatalos szervkereskedelmi csatornákon keresztül. Nos, ez a jóember a műtét előtt megfogadta, hogy ha ezt a haknit túléli, kitalál valamit, élni fog az újonnan kapott lehetőséggel, és márpedig ő Guiness rekorder lesz, addig bíz meg nem hal.
A műtét remekül sikerült, szépséghibája csak annyi volt, hogy Lisarelli úr szervezete pár évig nem tudta eldönteni, befogadja-e az új szervet, így hosszú lábadozás követte az operációt.
Hetvenéves korára Lucio elérkezettnek végre látta az időt, hogy beváltsa ígéretét, és azt is eldöntötte, miben fogja maga mögé utasítani a világot. Gubbio hegyeinél felült a 125 köbcentis kis Lambretta típusú motorjára, kiakasztotta a gázkart, keresztbefonta a kezeit szépen a mellkasán, és nekiindult a lejtőknek. Tizenhárom percen keresztül vette a hajtűkanyarokat, a lábával fékezve, és a testsúlyát a kanyarokban az ülés peremére helyezve. Az eddigi csúcsot (10 perc 57 másodperc) majd’ egy perccel javította meg a kéz nélküli hegyi motorozásban!
Veszitek? Nem elég, hogy 70 évesen valaki ilyeneket művel, van is ilyen kategória, amiben elindulhat…

Még több érdekességről olvashatsz a Wild 203-as számában! Keresd az újságosoknál!


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...