Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


A világ legpraktikusabb járműve

- 2012.11.11.

Nem is autó, nem is motor, nem is borul fel. A Lit motor C-1 elnevezésű lélekvesztője egy dollárból 320 kilométert képes megtenni.
Ez a világ első giroszkóp által stabilizált, teljesen elektromos hajtású kétkerekűje. A C-1-ben KERS regeneratív fékrendszer is van, melynek segítségével egy lendkerék tárolja a kinetikus energiát, mely egyben a giroszkópos stabilizálásban is közreműködik, stabilizálva a járművet még ütközés után is. Bár ebben az esetben sokkal jobban félnék attól, hogy az ormótlan lendkerék irgalmatlan tockost ad, mintsem hogy felborul a jármű. A dolog jó oldala hogy bárhol otthagyható, még kitámasztó sem kell hozzá, mert nem fog felborulni.
"Ahogy szokták mondani, ha valamit igazán jól akarsz csinálni, akkor csináld magad. Mivel a fejlesztés összes fázisát magunk végeztük, így megúsztuk azt a fejfájást, melyet a külső erőforrások tudnak okozni. A tudás, melyet a különböző munkafolyamatokban szereztünk, igen értékes, és jelentősen előrébb viszi a céget."- nyilatkozta a cég vezetője.
Emellett olyan technológiai újdonságok is segítik a vezetőt mint a HUD, ami a szélvédőre vetít minden információt. A járműben van klíma, légzsák, elekromos ablakemelő, és az okostelefonnal is kommunikál. Közlekedésbiztonság szempontjából mondjuk jobb lenne ha inkább a sofőrrel kommunikálna és nem egy telefonnal. A végsebessége 160 km/óra, a gyorsulás pedig 6 másodperces 0-100-ra 
A C-1 esetében a várható 2014-es induláskor az ár 24.000 dollár körülire tehető, de egy-két év múlva 16.000 dollárra, vagy még lejjebb csökkenhet.

(R)



Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...