Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Royal Enfield az Államokból

- 2013.01.05.

Egykor az angolok tervezték, majd Indiába tevődött át a gyártás, de most itt az egyesült államokbeli verzió. Persze hogy V2-es!
Igazi sikertörténetet áll a háttérben: Egy indiai fickó ’99-ben az USA-ba költözött, hogy ott iparművészetet tanítson egy művészeti főiskolán. Nagyon hiányzott a korábbi Enfieldje, ezért 2003-ban importált egy Bullet 500 blokkot, hogy valami egyedit készítsen belőle, de olyat, ami méltó a valószínűleg legrégebben változatlanul gyártott motorkerékpár típushoz. 
Az erő és a fordulatszám szavakat nem említeném a Bullet blokkal egy lapon, de emberünk nem riadt vissza a kihívástól. V2-es blokkot akart 1 literes űrtartalommal. Egy év alatt kitanulta az eszterga és a marógép használatát, majd újabb két évbe telt mire olyan blokkházat tudott önteni aminek anyaga közelebb áll az alumíniumhoz, mint a szivacshoz. Az első változat 700 cm3-es volt, majd jött a 998 cm3-es verzió 2012 decemberében, ami a Musket V-twin nevet kapta.
Ez az első ilyen blokk, az Enfield Bullet 500 hengerfejeit felhasználva készült 59 fokos hengerszöggel, és réz olajvezetékekkel a retró hangulat jegyében. Az új blokk a teszt időtartama alatt egy 2002-es Bullet 500 vázban kapott helyet de már tervben van egy saját váz kifejlesztése is.  Lesz több is? Nem tudjuk, csak reméljük, hogy a sikersztori folytatódik. Nézdd meg a videót, ugye jól hangzik ?!

http://www.youtube.com/watch?v=E1Y2BuZ9TBc&feature=youtu.be

(R)

 

 

 

 

 

 

 


 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...