Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Baula

- 2013.01.11.

Az art deco stílus tagadhatatlanul visszaüt, akárcsak Bud Spencer ha elveszed a hagymás babját.
A Franciaországi Wheels and Waves Show-n nyár végén bemutatott motort David Borras, a spanyol El Solitaro MC tagja készítette. Két dolog vezette a flexét a motor építése alatt: az egyik az 1939-es TT győztes BMW rennsport, amiről egyébként a 206-os számunkban olvashatsz bővebben. A másik pedig az art deco stílusú Hendersonok. Úgy látszik egyre inkább divatba jön az art deco és ez nem is nagy baj.
Az 1969-es BMW R75/5 átalakulása 6 hónapig tartott.  A váz nikkelbevonatot kapott, a blokk  teljes felújítást, bónuszként pedig egy elektronikus gyújtást is. Hatalmas hoske tank mérete ellenére nem gáz, bár annak tulajdonságaival rendelkezik – kitölti a rendelkezésre álló teret. A Velocette Thruxton halfarkas kipufogók kifejezetten jól mutatnak az oldaldobozokkal. Az Excel Takasago 18-as öntött alumínium kerekei a motokrossz világából érkeztek, az osztott szélvédő pedig valószínűleg egy első világháborús repülőgépről.
Az első sárvédőn még lehetne kicsit meditálni, talán az ülésen is, de stílus magáért beszél és akárcsak a Baula (tengeri teknős) az art deco is örökké él.

(R)  

 

 

 

 

 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...