Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7288 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Visszatér az olajszőkítés?

- 2013.01.16.

Júliustól vegyi anyaggal kell megjelölni az üzemanyagokat, mely azok származási helyét igazolja majd. Még drágább lesz a benzin.

2013 nyarától speciális jelölőanyagot kell keverni a benzinbe, a Parlament tavaly év végi szabálymódosítása következtében. Az indoklás szerint több üzemanyagtöltő állomáson találtak visszaélést, nem azonosítható forrásból származó hajtóanyagokat, ezért született a korábbitól szigorúbb szabályozás. A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tiltakozott a rendszer bevezetése ellen, mivel nincs tudomásuk róla, hogy komoly mértékű visszaélések lettek volna a kutakon, melyek igazolnák ezt a lépést.

Az indoklás, amely szerint a jelölés bevezetése összhangban lenne a nemzetközi gyakorlattal, nehezen igazolhatónak tűnik. Európában ilyen gyakorlat sehol sincs. "Ez nem véletlen, hiszen egy adalék hozzáadása elég könnyű, ha valamit hamisítani akarnak. Gondoljunk az olajszőkítésre, ott a hamisítóknak nem hozzáadni, hanem semlegesíteni kellett egy, az olajban már benne lévő anyagot, és elég jól ment. Vagyis a rendszer nagy erőfeszítések árán gyenge védettséget adna egy amúgy alig létező probléma ellen" – olvasható az Origo honlapján.

(R)

 

 


Eddigi hozzászólások

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...