Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7278 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Archívum

Összes eddigi lap:Lapszám: 222. | Willd 222 | Dátum: 2014. május

Szia       

 

Tartalomjegyzék            

 

Elesvérod               

Ha keresztezünk egy Savage-et, egy V-Rod-ot és egy BMX kerékpárt, akkor a három elem halálos vegyületet alkotva intéz sokkoló támadást agysejtjeink és retinánk ellen.

 

AZ EMAT közönségdíjasa               

Az EMAT látogatói közül senkinek nem kerülte el a figyelmét Darius Gargas  elképesztő megoldásokat rejtő építése, amely pengeélen egyensúlyozik a giccs és a jó ízlés határán.

 

Electra? Dehogy! Elytra!                         

Gergő matt fekete V-Rodja mellé nemrég egy ellentétes hangulatú, igazán feltűnő jelenséget építtetett 1800-as Intruderéből a Gigamachine műhellyel.

 

Army Bagger            

A Baggerbuilders műhely Army Model utánzata visszarepít a világháborúba, pedig nincs egyetlen régi alkatrésze sem. De mégis: a Thompson géppisztoly.

 

Tippek café racer tervezéshez

 

Last of the Fanatics                

Eddig nem túlságosan kényeztettünk el Benneteket átépített S51-esek bemutatásával, jó oka van annak, hogy most mégis kivételt teszünk.

 

A Moto Guzzi  nagykövete          

 

Cukrászok hegemóniája               

A kelet-ausztriai Pannonia Custom Show egy kéttagú magyar sütikommandó világraszóló győzelmével zárult. Hja kérem, a név kötelez!

 

Fesztivália

 

Ébredés az Álmok Földjén 19.        

 

Két keréken a Föld kerekén 18.         

 

Élet a Vad Oldalon         

 

Hírek régen               

 

A sisak 

 

Lámpaoltó                

 

Lap tartalma...Lapszám: 221. | Willd 221 | Dátum: 2014. április

Szia    

 

Tartalomjegyzék       

 

Mazzaglione

Az olasz North Coast Customs második világháborús Sportstere több kérdést is felvet. Az első mindjárt az, hogy hol is van Olaszország északi partvidéke?

 

Evil King

Önmaga karikatúrájának is minősíthető a Maniac Mechanix baggere. A motor minden komolysága egy pillantás alatt szertefoszlik – ha a sötétből előtűnik, és fényt kap.

 

H-D Dyna Street Bob teszt

 

Motor Show Pozsonyban

A magyar bajnokság előtti hétvégén zajlott le a szlovák motorépítő bajnokság kb. 50 épített-, illetve veteránmotor részvételével. És az esemény hármas magyar sikert hozott!

 

EMAT, a nagykorú

Az idén 18. alkalommal megrendezett épített motorok és autók találkozóján bombameglepetés született. A titkot itt még nem fedjük fel, de a cikkből természetesen mindenre fény derül.

 

Salakmotor salak nélkül

Vannak, akik szerint a salakmotor-verseny izgalmas, de túl piszkos. Nos, a tisztaságmániás japánok megoldották, hogy egy-egy futam alatt ne szálljon tonnaszám a levegőbe a por.

 

Téli motorostalálkozó hó nélkül

Az 58. Elefantentreffen idején a fagypont feletti hőmérséklet miatt a havas tábor váratlanul egy végtelen kiterjedésű sárfürdővé vált, de a japánoknak biztos erre is lesznek ötleteik…

 

Két keréken a Föld kerekén 17.         

Ébredés az Álmok Földjén 18.       

Pokoljárás Dél-Szudánban 2.                  

Élet a Vad Oldalon              

Hírek régen             

Az esőkabát 2.             

Lámpaoltó             

 

Lap tartalma...Lapszám: 220. | Willd 220 | Dátum: 2014. március

Szia       

 

Tartalomjegyzék            

 

Becstelen briganti

Számtalan világszínvonalú old school építést láthattunk már az olaszoktól, a ferrarai becstelen brigantik most egy Shovel és egy Panhead blokkot gyúrtak össze.

Klassy 9

Kenji Nagai motorja gyári vázra, gyári blokkal készült, mégis megnyerte a veronai kiállítás Best of Show és módosított H-D kategóriáját is. Hogy hogyan, az a cikkből kiderül. 

Gigamachine rockerek

A H-D pár éve rukkolt ki a sorozatgyártott, „egyedi” vasakkal. E két Rocker tulajdonosai viszont valóban egyedi motort akartak, s a Gigamachine valóra váltotta az álmaikat.

Mindig jön valami új

A KMW célja az előd, a Big Dog Motorcycles hagyományainak megfelelő chopperek gyártása az igényes piacokra… teljes európai típusbizonyítvánnyal!

Suzuki Gladius teszt     

Aki motorral ment haza               

Madman Ricsy interjú

Motorbike Expo, Verona

Az olaszok Európa japánjai, ez egyértelműen kiderült a veronai motorépítő bajnokságon bemutatott építésekből. Olyannyira, hogy a showt végül egy japán építő nyerte!  . 

Motoros rendőrök           

Diamond zenekar              

Ébredés az Álmok Földjén 17.        

Pokoljárás Dél-Szudánban

Szirmai Gábor legutóbbi afrikai túráján iszonyatos megpróbáltatásokon ment keresztül, és óriási megtiszteltetés számunkra, hogy erről szóló naplóját egyedül mi adhatjuk közre. 

Gurulás Kanadában              

Biker bál             

Élet a Vad Oldalon            

Herpai Sándor emlékére             

 

Lap tartalma...Lapszám: 219. | Wild 219 | Dátum: 2014. február

Szia   

 

Tartalomjegyzék        

 

Motocopter

Ez a Lengyelországban épült motor olyan, mint a szárnyas anya: bár a neve mást sugall, csak addig röpképes, amíg leér a szakadék aljára. Mondjuk, kár lenne érte…

 

Gringa

Benjamin, a Freakie Motorcycles építője jókor volt, jó helyen, így elég könnyen jutott a motor alapját képező alkatrészekhez. Aztán nála is tiszteletüket tették a szokásos problémák. 

 

Hajóácsból motorszobrász

Max Hazan tudja, hogy Ironhead-je távol áll attól, amit az átlagmotoros kényelmesnek és praktikusnak tart. Ám pont ez a két dolog nem foglalkoztatta őt az építés közben. 

 

A lopakodó golyó

Az esseni vb-n Winston Yeh úgy nyerte meg ezzel a motorral a módosított Harley kategóriát, hogy nem aprította fel a vázat. Igaz, hogy a kiírás szerint ezt nem is tehette volna meg… 

 

Gold Wing Bagger teszt              

Lencsés Donát Dániel             

 

Visszatérés Bonneville-be

Az amerikai kiszáradt sóstó és az angol luxus-sportmotor villámháborúja 65 éve a britek megsemmisítő vereségével zárult. A Brough Superior-nak tehát volt mit törlesztenie. 

 

Bemelegítés az EMAT-ra            

Hot Rod Custom Show Japánban          

50-55. A Las Vegas-i SEMA show

A gépjárműipar egyik legfontosabb seregszemléjére civil látogatókat nem engednek be. Na, vajon melyik magazin tudósítója jutott be a Szentélybe… ismét? 

 

Custombike Show Németországban          

Hírek régen            

Motorkerékpárral Fekete-Afrikában 9.

Két keréken a Föld kerekén 16.       

Élet a Vad Oldalon              

Az esőruha története              

Ronnie Biggs emlékére               

 

Lap tartalma...Lapszám: 218. | Wild 218. | Dátum: 2014. január

Szia        

 

Tartalomjegyzék             

 

A téglagyári gyilkos

A Brickyard Killer két ököllel csap le a gyanútlan áldozatokra. Azokra, akik a 402 méteres csík elején oldalra pillantva erre gondolnak: „ez csak egy 40 lóerős Knucklehead”.

 

San Francisco utcáin

Gergő olyan motort akart, mint a 60-as évek megkopasztott Harley-jai voltak, a Hardtail Choppers-ben pedig remek partnerre talált ehhez, hisz’ ott is ezért a stílusért rajonganak.

 

Bobster

A motort a Saint Tropez-i tengerparton többen rajongták körbe, mint a mellette horgonyzó luxusjachtokat, ezért a projekt végeredményét megfelelőnek ítélték a Custom Chrome-nál.

 

28-33. Szubjektív teszt… másképp

Igen, másképp, mert most egy épített reklámmotor, a Sapka által café racer-ré varázsolt XJR 1300-as Yamaha gyenge pontjait igyekeztünk vadul megtalálni. Nem sikerült…

 

A 90 éves legenda újraéled

Mark Upham nagy fába vágta a fejszéjét, amikor elkezdte feltámasztani hamvaiból a Brough Superior legsikeresebb típusát, de megcsinálta: az új SS100-as igazi álom, luxuskivitelben.

 

Drag Bike EB

Részletes élménybeszámoló arról, hogyan győzte le riválisait a négyfordulós drag Európa-bajnokságon a Zodiac csapata… és természetesen néhány technikai titokról is lehullik a lepel.          

 

Ébredés az Álmok Földjén 16.         

 

Motorkerékpárral Fekete-Afrikában 8.

 

Két keréken a Föld kerekén 15.        

 

Hírek régen              

 

Élet a Vad Oldalon              

 

Devils Halloween             

 

Maligan coloravató       

 

Iron Horses találkozó             

 

Kalandra fel!              

Lap tartalma...Lapszám: 217. | Wild 217. | Dátum: 2013. december

Szia     

 

Tartalomjegyzék        

 

Sikamlós angolna

A svéd PGA Customs furcsa nevet választott motorjának, mert az csak akkor mutatna némi hasonlóságot a fent említett hallal, ha bekennénk vazelinnel, és behajítanánk a folyóba.

 

Bratstyle        

Miután Varkoly Gergő kimotorozta az itthon ritkaságszámba menő SR 500-ból, amit csak lehetett, úgy döntött, hogy a japán tradíciót követve Bratstyle-módra építi át. 

 

De mi is az a bratstyle?         

Rambónak a mocsárba             

Ha az idei EICMA egyik legnagyobb sztárja, a Caterham Brutus 750 láttán csak kapkodod a levegőt, ne csodálkozz! Így megy ez, ha a dizájnert Alessandro Tartarininek híjják.

 

Apokalipszis most

Van, aki fanyalog, van, aki rajong e Hondáért, ám a kínai Valen Zhu tudhat valamit, mert a szembesítések során még senki sem vonta meg egykedvűen a vállát Monstub-ja láttán.

               

Monster Customs Dynatail              

Ha úgy gondolod, hogy mi sem egyszerűbb összeházasítani egy Dyna Glide-ot meg egy Softailt… nos, olvasd el a cikket, és garantáltan megváltozik a világképed!

 

Excelsior 1926-ból       

Az ember csak áll, nézi, és tapogatja a legendát… Mórocz Zolinál nem mindennapi állapotban találtunk egy Excelsior Super X-et, amit még restaurálás előtt sikerült körbefotózni.       

 

Motorépítés a sivatagban            

Hayabusa teszt            

Vízválasztó a Harley-nál                 

Jakus Henrietta interjú

Motorkerékpárral Fekete-Afrikában 7.    

Két keréken a Föld kerekén 14.        

Devils Börze             

Old Motors Börze  

Hírek régen               

Élet a Vad Oldalon         

Árpád nyomában              

Lámpaoltó                

 

Lap tartalma...Lapszám: 216. | Wild 216. | Dátum: 2013. november

Szia

Bobber Hollandiából

A csúfos futballvereség után jogos a kérdés: vajon van ennél lejjebb? Ha erre a BMW-re gondolunk, biztosan nincs, mert ez a motor egy jónövésű hollandnak csak térdig ér.

 

Monster Sportster

A South Parkból jól ismert medvedisznóember labdába sem rúghat a Monster Customs motorja mellett. Ez ugyanis félig Softail, félig Sportster és félig V-Rod.

 

Neo-retro-café-scrambler

Ludovic Lazareth-et nem érdeklik a trendek és a kuncsaftok sem. Csak magának épít. Ez a motorja például olyan durván néz ki, mint Danny Trejo és Hulk Hogan egy tankban.

 

Éjféli csillag

Michal Cwojdzinski már majdnem eladta gyönyörű Midnight Star-ját, amikor egy mellékutcából érkező vörös boszi meghiusította a terveit. A motor maradt… és átépült.

 

Ultimate Combat

Rocktóberben került sor Magyarországon a tetoválások, a szép lányok és az épített motorok közös megmérettetésére. Naná, hogy egy ilyen rendezvényen ott volt a helyünk!  

 

Zorall SörOlimpija        

         

Fejre állt a világ

Szeptember végén hagyományosan Mezőberényben gyűlnek össze a stunt riderek, hogy gumigyilkos, füstfelhőbe fulladó örömmotorozással búcsúztassák a szezont.       

 

Le Mans krónika         

Ébredés az Álmok Földjén 15.             

Motorkerékpárral Fekete-Afrikában 6.

Hírek régen         

Két keréken a Föld kerekén 13.      

Élet a Vad Oldalon          

Az első 70 letelt   

Solymászat      

Lámpaoltó       

Lap tartalma...Lapszám: 215. | Wild 215. | Dátum: 2013. október

Szia

 

Törhetetlen

A PainTTless világbajnoki sikere után egy évvel a Thunderbike-nak muszáj volt ismét valami eget rengetőt alkotnia, hiszen a hírnév is olyan, mint a szerelem: addig örök, ameddig tart.  

 

Death Or Glory

Úgy tartják, a tépett idegrendszer az ördög játszótere. Nos, az ország talán legöregebb Sportsterének átépítése végén Bencénél már egész szórakoztató-centrumról beszélhettünk.

 

A benzinkútvadász

Janó vadul szokta keresgélni motorozás közben a benzinkutakat. Hogy megértsük miért, ne csak oldalról vegyük szemügyre a gépét, hanem a tank hátuljára is vessünk egy pillantást!

 

Élet a Harley után 2.

Pistinek három Harley-ja is volt, tehát a tatabányai úr ideális interjúalanynak bizonyult az amerikai álom utáni élet szépségeit boncolgató cikksorozatunk újabb részéhez.

 

 Az első Gigamachine Bagger

Öt éve még fejvakarást okozott volna a túramotorok customosítása, aztán néhány első fecske meghozta a nyarat. Ha Magyarországra néhány éves késéssel is, de megérkezett a hullám.

 

Hollandagonya

Az MX1-es világbajnokság hollandiai döntője egy arisztokrata hölgy szemével.

 

A vadászgép dübörgése

Augusztusban a kunmadarasi pályát már David Pertné autójának indítása alatt is katasztrófa sújtotta övezetté lehetett volna nyilvánítani, és ez még csak a jéghegy csúcsa volt.    

 

„Kiutazom, és elvégzek egy dragster iskolát”

Beszélgetés Papp Sándorral, a kunmadarasi futamok „szoci” kategóriájának többszörös bajnokával az MZ-k tuningolásáról és az amerikai drag bajnokság Las Vegas-i állomásán szerzett élményeiről... is.   

 

Pirates Family találkozó

 

Amerikai autók Komáromban  

 

Veteránkiállítás Csongrádon    

 

Ébredés az Álmok Földjén 14.                  

 

Motorkerékpárral Fekete-Afrikában 5.

 

Visszapillantó

Kései beszámoló egy harminc évvel ezelőtti kaliforniai mega-fesztálról, amelynek itthon sokáig még a nevét sem tudtuk helyesen kiejteni.

           

Élet a Vad Oldalon           

 

Álmos fejedelem

Ha a besenyő támadást megcáfoló cikkünk (213-as szám) kisebb vihart kavart a lelkedben, akkor valóságos özönvízre rendezkedj be, mielőtt elolvasod a magyarság honfoglalás-kori történelmét boncolgató sorozatunk mostani részét!

 

Wild kincsek   

 

Vargas lányai  

Lap tartalma...Lapszám: 214. | Wild 214. | Dátum: 2013. szeptember

Szia

Pálinkafőző két keréken

A svéd Carlos Stenson valószínűleg elfogyasztott pár befőttesüvegnyi moonshine-t… csak így juthatott eszébe, hogy a vb-re egy hillbilly stílusú témamotorral nevezzen be. 

 

Van-e élet a Harley után?

Miután Zsolt eladta az amerikai álmot, visszavásárolta fiatalkora ezres XV-jét, aztán egy jó kiállású, megbízható és ma is bátran felvállalható vasat alkotott belőle.

 

Ki beszél itt skorpióról?

Andrénak sokáig nem volt szíve szétvágni öregecske japán speedmotorját, de egy bukás megváltoztatta a hozzáállását. És az FZR-ből hamarosan egy bitang jó streetfighter épült.   

 

A Rick piszkos harmincasa

A bagger stílus jött, látott, és véget vetett a „dobozos” nem könnyen alakítható világának. A Rick’s Motorycles remekművét az antik Róma utcáin tesztelték.  

 

FJR 1300 teszt

Látszólag nem sokat változott a Yamaha legnagyobb túramotorja, de alig van olyan alkatrésze, amely megegyezne a tavalyi modellével.

 

GSX-R invázió Suzukában

Nyolc óra még munkából is sok, nemhogy versenyzésből. Szerencsére ennyit nem kellett folyamatosan a nyeregben eltölteniük a csapatoknak, akik 3-3 fővel indultak Japán legnagyobb presztízzsel bíró, hosszú távú motoros versenyén.

 

Daimler motorostalálkozó, Erdély

Hónaljszárítás esőben, Németországban

Két keréken a Föld kerekén 12.      

Ébredés az Álmok Földjén 13.

Velorex-szel négy kontinensen át

Régi hírek       

Sons Of Anarchy a 6. évad előestéjén            

Mutasd a műhelyed, Gergő!

A kettős honfoglalásról  

Lap tartalma...Lapszám: 213. | Wild 213. | Dátum: 2013. augusztus

Szia      

Tartalomjegyzék           

Az Ördög motorja          

Csak a ZZR 600 blokk miatt végzett ez a motor a 11. helyen a világbajnokságon. Ám az Ördög feszített életvitele nem teszi lehetővé, hogy 50-60 lóerős kéthengeressel járjon.

 

A Thunderbike csillaga

Leáldozóban van a magas nyakú vázak, nyújtott tankok és széles gumik csillaga. Az építőket ez nem érdekli, mert e motoron mindenhol ott díszeleg az ötágú csillag kifordított verziója.

 

H-D Softail Breakout teszt       

A kanyarmániának csak az alacsonyra szerelt lábtartók szabtak határt, a koptatók már az első tesztnap végére rövidebbek lettek. A bal oldali épp az egyik fotó készítése közben szállt el.

 

Tanítványok mester nélkül             

Az elemzők a szezon második kunmadarasi dragfutamára a szokásos kiszámíthatatlan időjárást, csendes versenyt jósoltak, aztán a nyugodt körülmények rekordokat szültek.

 

Motorosklubok túrája 

Lakeside Weekend           

Motorkiállítás Szegeden                          

Újszilvás újra         

Az alföldi település újra a kilencvenes évek lázában égett, még akkor is, ha a Legenda régi szervezői, a Devils MC tagjai idén inkább vendégként érezték ott jól magukat.         

 

Motorostalálkozó Erdélyben               

Keresztény motorosok    

Két keréken a Föld kerekén 11.         

Ébredés az Álmok Földjén 12.       

Motorkerékpárral Fekete-Afrikában 4.             

A Zorall és a platinalemez            

Régi hírek               

Élet a Vad Oldalon            

Barbár támadás              

A besenyők. 2.                

Az Életünk része sorozatunk talán legizgalmasabb részében logikus érvekkel cáfoljuk meg azt a történelmi hazugságot, amivel eddig sikeresen tömték tele a magyarság fejét. 

 

Wild kincsek            

Lap tartalma...

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...