Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7278 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Archívum

Összes eddigi lap:Lapszám: 202. | Wild 202 | Dátum: 2012. szeptember

Szia

Tartalomjegyzék

Predasaurus

A hatalmasra tátott száj és az irgalmatlan fogak könnyen elhitetik velünk, hogy Troy Kyne motorszörnye mindent benyel, ami az útjába kerül. Aki nem vesz Wild-ot, azt mindenképpen! :)

Zodiac dobozos blues

A kő chopper-hívő Grizzly nem kevés fújolással próbálta ki a Zodiac felturbózott Electra Glide-ját. A cikkből kiderül, hogy a teszt végén levakarta-e magáról a Chopper forever tetkót.

The show bike go on

A szegedi Black Thunder Cycles Yamaha XJ600-as büszkesége új dimenziókat nyithat meg az eddig totál motorozhatatlannak tartott show bike-ok témakörét illetően

Gigamachine Barbár 300

Négy hét alatt kellett elkészülnie a Barbárnak, így a munkatársak éjszakáikat is a műhelyben töltötték, Süti, a főnök pedig a saját motorját dobta be a közösbe a cél érdekében.

Régi hírek

Az utolsó Motorépítő VB Sturgis-ben

Coffee Racer

Nem elírás, a Custom Chrome café racer Sportstere valóban a Coffee Racer névre hallgat. Nincs is ezen semmi meglepő, ugyanis a motor arany-kávészínben pompázik.

Honda NC700S szubjektív teszt

A huszonegyedik század Hondája visszatért a gyökerekhez: nem gondolkozni kell vele, hanem motorozni.

Élet a Vad Oldalon

24 órás megbízhatósági verseny

Siroki Motoros Hét

Horsepower Motoros Party

Ébredés az Álmok Földjén 2.

Nepálba motorral 1.

Merevvázzal teveországba 1.

Wolin

„Annak a népnek, amelynek nincs múltja, jövője sincs. A jelene pedig felesleges.” Európa legnagyobb viking fesztiválján jártunk.

A legszebb Vadmacska

Lap tartalma...Lapszám: 201. | Wild 201 | Dátum: 2012. augusztus

Szia

Tartalomjegyzék

Speed Century

Az argentin mesterek az 1920 és 1990 közötti versenymotorok összes jellegzetességét be akarták mutatni a gépen – szerencsére nem egy stílusok közt csapongó rettenetet alkottak.

Nosferatu Svájcból

Urs Wisler az esélytelenek nyugalmával indult Triumph-jával a Motorépítő Világbajnokságon, és utolsó is lett! Ám a Vámpírkrónikák itt nem értek véget…

A második

Oszi receptje a következő: végy egy karambolos trike-ot, kosárba vidd haza, rakd össze, majd a hibáit figyelembe véve építs egy jobbat! És lőn.

Amikor a hóhért akasztják

Úgy tartják, susztert a cipőjéről, szabót a ruhájáról, építőt a motorjáról kell megítélni. Most a Felvidék egyik ásza, Bakó bitang bringája bizonyíthat.

H-D Softail Slim teszt

Cepsa Kupa, Kunmadaras

Skandináv motorépítő bajnokság

„A víz alatt, a víz alatt a létezés csodás…” – énekelte egykor Koncz Zsuzsa, de a svéd chopperek legnagyobb seregszemléjének 2000 látogatója vadul tagadja e nézetet.

Ragyogó rocker

A hetvenes éveket idéző Brigten Rocker egyben egy Custom Chrome reklámmotor is, hiszen szinte kizárólagosan a CCE katalógusban kapható termékekből állt össze.

Élet a Vad Oldalon

Régi hírek

Ébredés az Álmok Földjén 1.

Ez (is) Amerika

Balatoni Afrika

Dráva-parti party

Mooneyes show

Némi bruszt tárgyát képezheti, hogy valóban az első európai hot rod és custom show-t rendezték-e meg idén a japánok, de az tuti, hogy mi nagyon jól éreztük ott magunkat.

Sörbe áztatott monológok

Újkenyér hava

Wild kincsek

A legszebb Vadmacska

Lap tartalma...Lapszám: 200. | Wild 200 | Dátum: 2012. július

Szia

Tartalomjegyzék

Rattle & Hum

A Celtic Choppers Harley építése választ ad arra, hogy miért fogja Írország rövidesen felvásárolni az ismert világ teljes gumikészletét.

Marozus Intruder

Valószínűtlen formák, meglepő részletek jellemzik a Marozus műhely Intruderét, amely a „Legjobb kézi munka” díjat hozta el az EMAT-ról.

Lidérc

Nem vitás, hogy Gyökér András EMAT-győztes trike-jának élei enyhén szólva szokatlanok, és cikkünkből kiderül, hogy a szíve sem átlagos.

RadiKal ViKtory Hammer

Len, a Kodlin család legfiatalabb tagja e Victory átszabásával került be az elismert motorépítők közé. Csak a színét tudnánk feledni!

Faék, kétszer

Csongor és Krisztián ikermotoros projektjének az sem állhatott az útjába, hogy az alapok közül az egyik Honda, a másik meg Yamaha volt.

Custom Furik

Kern Péter építése a Wild történetének talán legmeglepőbb szerkezete: ez bizony egy igazi vértalicska, egyenesen a Pokolból!

Hazai custom körkép

Honda NX700 X teszt

Matusik Andrea interjú

Jody, a sebességhajhász

Az ötablakos Ford

A Rusty Rodders CC tagjai olyan alacsonyra ültették az autót, hogy ha kell, menet közben még az aszfaltot is leradírozza. A hazai útépítők sorozatgyártást követelnek

Hangsebességgel
Élet a vad oldalon

Cáfolták, de itt a Triumph 125!

Régi hírek a 200 bűvöletében

Hőguta-túra

Vaskori utakon

V4 Customs finálé

Buli JászKondorházán

Alsóörs tizenharmadszor

Falka MC coloravató

Kéccáz

A Gigamachine főnök tetkói

A legszebb Vadmacska

Áldás hava

Sörbe áztatott monológok

Wild kincsek


Lap tartalma...Lapszám: 199. | Wild 199 | Dátum: 2012. június

Szia

Tartalomjegyzék

Toe Cutter

A névazonosság ellenére Shaun Ruddy 500-as Jawa-jának semmi köze nincs a Mad Max filmben szereplő Bütyökvágó Z1000-éhez. Bár a rászerelt tüskemennyiség miatt elég apokaliptikus külsővel bír...

Kunmadarasi mesék

Ami senki kedvéért nem áll meg

Pali Harley-ja láttán is egy film ugrik be. Az Űrgolyhók egyik jelmondatának a Softail Springer teljes mértékben igyekszik eleget tenni… bár a gazdája nem mindig örül ennek.

Motorkiállítás Szegeden

Kawasaki ER-6f teszt

Az álcázás mesterei jó munkát végeztek: messziről betonszaggató sportmotornak néz ki, tehát a kezdő motoros bátran villoghat vele a belvárosban, és csak a barátai fogják tudni, hogy egy jóindulatú naked bike-ot takar a látványos, teljes idom.

Végbélkúp és csutkakormány

Attila 1200-as Sportstere csak fazonigazításra ugrott be a King Machine műhelybe, ám szerencsétlenségére pont akkor tett ott látogatást egy Duna oldalcsoki is, és innentől füstbe mentek a szép tervek. Az EMAT-on elért Legjobb Harley és Best of Show díjak végül azért kiengesztelték a durcás Sporit.

Hangsebességgel

Fonogram-díjátadó

20 éves a Pirates Family MC

A végzet napja

Motorkiállítás Barcson

Motoros zarándoklatok

Meló-dia

Hírek most

A tűzoltó Dodge

Az 1937-es Dodge P5-ös fiatalkorában még tűzoltóként szolgált, nyugdíjazása után pedig Lad’a és Pavel épített belőle egy megdöbbentő méretű és vonalvezetésű custom autót. Csajozásra kiválóan alkalmas, így a jövőben akár még szűzoltás is lehet a hobbija

Hírek régen

Best of Wild cats

Napisten hava

Sörbe áztatott monológok

A nemlétező tó

Lap tartalma...Lapszám: 198. | Wild 198 | Dátum: 2012. május

Szia

Tartalomjegyzék

Pannónia, az orosz aggregátor

A letűnt komcsi éra fegyverbarátsága alapot adhatna ilyen érdekességekre, de ez egy friss, EMAT díjnyertes alkotás, Gózan Gábor műhelyéből.

Budapest Motor Fesztivál

EMAT beszámoló

1668

Tudjuk, hogy Lasse Sundberg Husqvarna építését látva a hithű veteránosok legszívesebben egy azonos márkájú puskával vetnének véget a mester ténykedésének, de bennünket megfogott valami ebben a motorban.

Wild Custom Bike Show

Tüzes penge

Bacul legutóbbi építése pont egy évvel ezelőtt szerepelt magazinunkban, és a felvidéki srác most egy Fireblade-et vett kezelésbe.

Mazdszawa

Ha hot rod pickup-ra vágysz, két út áll előtted. Az egyik, hogy veszel egy F-100-as Fordot, leülteted, lefényezed, és már kész is van. A másik út reménytelen, ám Shovel mégis az utóbbit választotta.

Hangsebességgel

2 motorépítő, 5 motor, 6 díj


Honda VFR 1200 Crosstourer teszt

Tervezői még hátra sem dőltek a jól végzett munka után, Európában szinte még meg sem kezdték az értékesítését, de mi már kipróbálhattuk a legnagyobb VFR blokkjával készült túraendurót.

Jótékony szellemek

A téli éj sárkányai

Interjú Csáki Gyulával

És mégis rozog a föld

Hírek most

Hírek régen

Sörbe áztatott monológok

Best of Wild cats

Ki is az az Iloncsuk?

Ígéret hava

Wild kincsek

Lap tartalma...Lapszám: 197. | Wild 197 | Dátum: 2012. április

Szia

Tartalomjegyzék

A Pokol kétkerekű harsonája

Igor Akrapovic az épített motorok piacára is be szeretne törni kipufogóival, és úgy gondolta, hogy erre a legjobb eszköz egy promóciós motor építése lesz.

Pannónia Expedíció 2012

Cimbi CB bobbere

A barcsi Takács László szereti a kihívásokat: először 600 munkaóra alatt tökéletesen felújította az öreg Hondát, aztán hirtelen gondolt egyet, és bobbert faragott belőle!

Magyar ezüstérem Pozsonyban!

Még egy motor bagóért

Molnár Tibor, aki egyszer már megmutatta nekünk, hogy kevés pénzből is lehet valakinek épített motorja, most egy GSX-szel ismétli meg a mutatványt.

Kölyök BOBbere

Úgy tűnik, hogy a Sporimániát lassan kiszorítja a Bobberláz a Wild hasábjairól. Ez a felvidéki Street Bob kitbike jól példázza, hogy határainkon túl is van igény erre az őrületre.

Radikál Triumph

A tulajdonos bobbert (mi mást?) szeretett volna, de a Radical Garage műhelyéből egy olyan old school építés gördült ki, amely még Veronában is komoly sikert ért. Mivel old school motorhoz old school modell jár, íme az első MILF posztercsaj a Wild történetében!

Hangsebességgel

Mormotaveszély!

A sasok földjén

Harley-val Szentpétervárra

Öcsi 40

Hírek most

Hírek régen

MTX felújítás

Sörbe áztatott monológok

Evolúció

Best of Wild cats

Szelek hava

Magyar felfedezés

Wild kincsek

Lap tartalma...Lapszám: 196. | Wild 196 | Dátum: 2012. március

Szia

Tartalomjegyzék

Skywalker’s Caddy

A Fitil Metal Works és a moszkvai Harley-Davidson közös motorja mellett Luke X-Wing-je már tényleg csak szánalmasan unalmas szolgálati jármű lehet.

Super Swap kiállítás, USA
Felvidéki harcos

A lapunknál jelenleg gyakornokként melózó Frodo a 186-os Wild-ban bemutatott Yamaha Warrior hatására építette meg a saját motorját.

EMAT-hírek

A szauna gyermeke

A finn Teemu Nieminen idén tavaszra egy Harley-Davidson Panheadet alakított át. A cikkből kiderül, hogy miért tölti azóta illegalitásban a napjait…

Veteránokkal Patagóniába

A Patkánykirály motorja

Eddig titkolódzás vette körül, de most fellebben a fátyol: csak itt, csak Nektek bemutatjuk a Diótörő film egyik kellékét, a Gigamachine műhely szenzációs építését.

Los Vegas interjú

Hű, de Zorall évtized!

Triumph Scrambler teszt

Hírek most

Hírek régen

Iron Horses MC téli buli

Tattoo Convention

A fekete Corvette

Sörbe áztatott monológok

Gótikus hastánc

K.O.edukáció

Best of Wild cats

Kikelet hava

Magyar felfedezés

Wild kincsek

Lap tartalma...Lapszám: 195. | Wild 195 | Dátum: 2012. február

Szia

Tartalomjegyzék

A bűvös vadász

Többször szerepelt már lapunkban Jenei Robi, a széles érdeklődési körű vértesszőlősi cukrászmester, akinek most a YamaHunter nevű show bike-ját mutatjuk be.

Brothel Creeper

A Murray Kustoms XS 650-es őrülete 2010-ben elnyerte a „Best of show” díjat a Zodiac dealer show-n, a VB-n viszont csak 23. lett. A cikkből kiderül, hogy miért.

Golyók és lőszerek

A King Machine Choppers műhelyében készült 1400-as Intruder központi témája a fegyver és a lőszerek. Pedig a motor gazdája a gyengébb nemhez tartozik.

Fehér Angyal

Artúr Softail-jének burkolt kereke és jellegzetes hátsó lámpája első pillantásra a ZZ Top Hogzilláit idézi, de ezzel ki is merítettük a motorok közti hasonlóságot.

Super Ténéré teszt

Hömbi bobbere

Itt látható a 191-es számunkban bemutatott méretes Ultima folytatása, egy bobber stílusba álmodott Fat Boy… ennek rugóit is 160 kg-os tulajdonoshoz kellett méretezni.

Hangsebességgel

Magor zenekar

Bon Scott emlékkoncert

Friday the 13th buli

Interjú egy nyolcéves dragversenyzővel

Interjú Ton Pels Zodiac csapatfőnökkel

Hírek most

EMAT kategória kiírás

Wild TV

Hírek régen

Csípős ügy

Csirkeízű panír

Best of Wild cats

Sörbe áztatott monológok

Jégbontó hava

Tűhegyek bazaltból

Wild kincsek

Lap tartalma...Lapszám: 194. | Wild 194 | Dátum: 2012. január

Szia

Tartalomjegyzék

Chimera

Az athéni Pulsar Project vezetője, Christos Cofitis nem zavargással és tüntetéssel ütötte agyon a nyarat, hanem legújabb motorja, a Chimera elkészítésével foglalatoskodott. A végeredmény kissé vegyes, de mindenképpen mellbevágó.

200 lóerő – 200 kg!

Borsay Szabolcs Hayabusa átalakításának célja az volt, hogy a motor súlyát radikálisan csökkentve egy olyan, a B-King-hez hasonló, mégis egyedi motor készüljön el, amiről nehéz elsőre eldönteni, hogy nem így gördült-e le a futószalagról.

Motoros magazinunk a tévében

Interjú Varga Sándor Csabával

EMAT körkép 2. rész

Múlt havi számunkban 6 építőműhely már megmutatta, hogy milyen őrületekkel készülnek a 2012-es EMAT-ra (amely már a Hungexpo-n, három napon keresztül kerül megrendezésre). Most újabb 6 alkotó titkairól lebben fel a fátyol.

Szubjektív teszt: H-D Electra Glide Classic

A rossz nyelvek szerint akár a gőzgépekig visszavezethetnénk a Harley családfáját, de az igazi rajongókat az efféle rosszindulatú megjegyzések nem érdeklik. Utánajártunk, mi az oka annak, hogy ez a motor kategóriát teremtett.

Gigamachine-Rucker

A Rucker Performance-tól érkezett fődarabokból a Gigamachine műhely egy olyan motort épített, amely óriási méretű, krómozott kerekeivel, különleges fényezésével és a több mint 3 méteres hosszával a motorkiállítások feltűnő gyöngyszeme lesz.

Hangsebességgel

Wisdom turnénapló

Pirates Family MC 20. találkozó

Dinnyefejelő verseny

Geronimo MC szülinapi buli

Ghost’s MC Szeged klubháznyitó

Visegrádi Palotajátékok

Rangers MC találkozó

Hírek most

Kunmadarasi díjkiosztó

Lovak és lóerők a Sportarénában

Bulirium

Best of Wild cats

Sörbe áztatott monológok

Fergeteg hava

Szigorúan őrzött források

Wild kincsek

Lap tartalma...Lapszám: 193. | Wild 193 | Dátum: 2011. december

Szia

Tartalomjegyzék

Fritz Kott

Nemrég szívrohamban elhunyt a híres Boneville-i legenda, Fritz Kott. Halálánál csak az élete volt gyorsabb. Rekorder volt a rekorderek közt, ugyanis senki annyi sebességi csúcsot nem állított fel, mint ő.

Óda a mogyorópuskához

A holland René Van Tuil motorja egy replika, ezt már a neve is jelzi: „Ode to a Legend” (Óda egy legendához). A legenda pedig nem más, mint a Harley 1925-ben elkészített, a hangja után „Peashooter” gúnynéven illetett, 350 cm3-es modellje.

EMAT 2012: műhelymustra

Titi sporija

Yamaha Racer

Lukácsi András az ötvenes-hatvanas évek versenymotorjainak látványát szerette volna felidézni ezzel az építéssel. A háztömb körüli versenyeket, a macskakövek felett szálló kékes-olajos-ricinusillatú benzinfüstöt, Drapál János sikereit.

Az art deco formatervezés csúcsa

Az U-modell a Harley-Davidson mintamotorja, a mai napig az ő formáit ismerhetjük fel az új tervezésű Classic kiviteleknél. Ez a gyönyörűen restaurált, Dél-Afrikát is megjárt ritka példány Művész Zoli műhelyében született újjá.

Patkányból old school

Bizonyára az a sztori is megérne egy cikket, miképp lehet egy új H-D Softailt hat év alatt működésképtelen patkánymotorrá alakítani, de ez az írás inkább arról szól, hogyan sikerült Sapkának a sza*ból újra várat építenie.

Hangsebességgel

Szubjektív teszt: Suzuki B-King

Hírek most

Hírek régen

Teljes gőzzel, előre!

Devils Börze

Oldtimer Show

Mikulás-hadművelet

„Nekem 8” túra

Sörbe áztatott monológok

Route 66 túra, itthon

Életünk része: Mikulás

Magyarország felfedezése

Best of Wild cats

Lap tartalma...

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...