Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7278 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Archívum

Összes eddigi lap:Lapszám: 212. | Wild 212. | Dátum: 2013. július

Szia       

 

Tartalomjegyzék            

 

Fecske sólyomszívvel              

Az ír Medaza Cycles Rondine-ja lazán elrepült a világbajnokság Freestyle kategóriájának első díjával… ahogy az egy jól nevelt, két keréken guruló madártani kislexikonnak illik.

 

„Rozsda marja, nem ragyog…”           

Martin a softail építése során arra törekedett, hogy motorja műszakilag beleköthetetlen legyen, de kellőképpen rettentse is el az embereket. Nos, a terv maradéktalanul sikerült.

 

A buszpályaudvar rejtőzködő kincsei

Gyanútlan stábunk Zoli megváltoztatott hajtású Sporijának fotózására készült fel, de a helyszín egyéb értékeinek leltározása után valamiért már mindenki buszozni akart.

 

Suzuki Intruder C1500 T                              

Melyben a szubjektív tesztekért felelős miniszterünk megállapítja, hogy a motor színe fekete, ezen elfilozofálgat kicsit, aztán már csak arra ügyel, hogy 40 alá ne menjen a kilométeróra. 

 

Magyar siker Írországban             

Euro Bike Fest             

Motorépítőink már szinte kötelezően hoznak el egy-egy díjat a nemzetközi versenyekről. A V4 Customs csehországi fináléján Jenei Robi Pancsija bronzéremmel gazdagodott.    

   

Pannonia motorépítő bajnokság                       

Lehet, hogy a sógorok azért adták az első kelet-ausztriai motorépítő bajnokságnak a Pannonia Custom Award nevet, hogy így fejezzék ki csatlakozási szándékukat Magyarországhoz? :)

 

Tourist Trophy, Agárd   

Open Road Fest, Alsóőrs    

Ghost’s találkozó, Dráva-part             

Jászkondorháza             

Motoros búcsú               

Pápai áldás             

A hősök védelmében         

Két keréken a Föld kerekén 10.         

Ébredés az Álmok Földjén 11.                           

Motorkerékpárral Fekete-Afrikában 3.

2 Hegy Custom Bike Run               

Mutasd a műhelyed!               

Régi hírek               

A besenyők 1.                

Wild kincsek             

Lap tartalma...Lapszám: 211. | Wild 211. | Dátum: 2013. június

Szia   

 

Tartalomjegyzék         

 

T-5, ami nem Pannónia         

Tomas Turner hét hónap alatt, egy Shovelhead blokk felhasználásával építette meg a saját versenymotorját, amivel sebtiben két díjat is bezsebelt a CC Európa-bajnokságon.

 

Violator                           

A mellékesen luxusjacht-iparban érdekelt Kollár Józsi három évvel ezelőtt, a nulláról kezdte el építeni ezt a Wild Start, amely az idei EMAT Freestyle kategóriagyőztese lett. 

 

Sinkovics Rezső csodálatos élete                  

Az egész úgy kezdődött, hogy az autodidakta űrgárdista, a lánglelkű Sinkovics Rezső váratlanul megdöglött. A halott feltámasztását a Vitai Varázs Garázs vállalta el.  

 

X-Wedge          

Adott egy blokk, amely annyira új a piacon, hogy semmit nem lehet hozzá kapni: e köré építs motort, Barátom! Régi kollégánk, Horányi Ferry azonban nem ismer lehetetlent…  

   

10. AMD Motorépítő Világbajnokság   

A jubiláló világbajnokságnak idén Németország adott otthont. Az Európában először megtartott, komoly sajtóvisszhangot kapó eseményen öt magyar motor is megmérettetett

 

A remény rabjai  

A Motoros Majálison a várva-várt sugárhajtású csoda helyett a francia Donald Pottier repülőgépmotorral meghajszolt verdája rendezte át a kunmadarasi pálya alkotóelemeit.

 

Honda CB 1100 teszt                 

A Zodiac története: interjú Wim Theunissen-nel                             

Két keréken a Föld kerekén 9.               

Mótorkerékpárral Fekete Afrikában 2.               

Motorok & Pofonok              

Élet a Vad Oldalon          

Régi hírek        

Hegyalja           

Lap tartalma...Lapszám: 210. | Wild 210. | Dátum: 2013. május

Szia       

Tartalomjegyzék            

Custom Chrome Európa-bajnokság             

Március végén a sokat látott mainzi üzemcsarnokban a Custom Chrome International saját motorépítő bajnokságsorozatának egyik legfontosabb eseményére került sor.

Tisztelet Japánnak               

Fred Krugger már mindent megnyert épített motorjaival. Café racere például úgy lett Európa-bajnok, hogy a motor váza, lengővillája és tankja is szinte érintetlen maradt.

EMAT Special              

Monumentális összeállításunk a Devils MC és a Rusty Rodders CC által jegyzett Épített Motorok és Autók (idei) Találkozójáról nem hagy megválaszolatlanul egyetlen kérdést sem.    

A legjobb Harley 

Ez a vas a „Legjobb Harley” cím mellett az EMAT „Legjobb kézimunka” díját is bezsebelte, tehát ha nem nyer a világbajnokságon, akkor bemérgedünk, és kolonizáljuk Amerikát.

Tavaszi csábítás              

Aki nem vette volna észre: az EMAT mellett volt másik kiállítás is a BNV területén, amelyen világrengető újdonsággal ugyan nem találkoztunk, ám legalább nem fáztunk. Vagy mégis?

Lencsés Donát Dániel 

Márciusi számunkban csak egy villáminterjút tudtunk lezavarni az Európa egyik legütőképesebb dragját birtokló versenyzővel, most viszont még a szupertitkokra is fény derül.    

Mágikus macskák              

A világ kicsiben              

Két keréken a Föld kerekén 8.             

Ébredés az Álmok Földjén 9.                        

Mótorkerékpárral Fekete Afrikában 1.

Régi hírek                7.

Élet a Vad Oldalon               

A legöregebb apacs  

A kabarok            

Lap tartalma...Lapszám: 209. | Wild 209. | Dátum: 2013. április

Szia     

Tartalomjegyzék       

Fastest M1NSK             

Yuri Shif építette pár évvel ezelőtt a térdig érő, négyhengeres boxer Uralt, mellyel a világbajnokság 3. helyét szerezte meg, most pedig a szovjet ipar egy másik remekét rázta gatyába.

 

Suzuki metamorfózis         

A gyári VL1500 Intruder nem kis fejtörést okoz annak, akiben először merül fel a típus módosítása, de a Gigamachine műhely természetesen ezzel a problémával is megbirkózik.

 

Trike Wisconsinból     

Az SS Trike-ban még a kétsebességes váltó működtetését is számítógép irányítja, nehogy a felelőtlen sofőr elvesszen a fokozatok végeláthatatlan erdejében. És ez csak a jéghegy csúcsa!

 

Kisgatyában kétszáznegyvennel  

 

Az előember az EMAT-ra ment         

A vértesszőlősi Jenei Robi erősítésként egy ősembert is magával vitt az EMAT-ra, de nem kellett bevetnie a zsűri ellen: épített Pannóniája így is a „Legjobb keleti” motor lett.

 

Az EMAT kategóriagyőztesei    

 

Magyar siker Veronában         

Görbe Sanyi merevvázas, Shovel blokkos Stiletto-ja 300 világszínvonalú vas mellett bekerült a TOP20-ba, ami a magyar motorépítés újabb elismerését jelenti!

 

Egy prágai múzeum         

A prágai Nemzeti Technikai múzeumot eredetileg azért alapították, hogy dokumentálják a cseh technikai fejlesztéseket. Ma a területe meghaladja a 13 000 négyzetmétert.   

 

Mi folyik itt Csongrádon?            

Drag helyzetkép              

Hangsebességgel         

Nepálba motorral 7.       

Ébredés az Álmok Földjén 8.                           

A Vajdaságból Marokkóba 2.         

Arany Háromszög            

Régi hírek           

Élet a Vad Oldalon              

Megöl a rendszer           

Tavaszünnep              

A kazárok             

 

Lap tartalma...Lapszám: 208. | Wild 208 | Dátum: 2013. március

Szia    

Tartalomjegyzék    

Skull Rider
A pekingi Xiao Lei Ultimája ugyan nem tarolt az AMD világbajnokságon, de úgy éreztük, hogy be kell mutatnunk Nektek a Ghost Rider film által ihletett alkotást.   

A Vörös Rettenet    
Rettenetes vállalkozásba fogott a kecskeméti King Machine Choppers, amikor elvállalták, hogy a KX 500 krosszmotorból egyedi sportgépet építenek, némi café raceres beütéssel.

Agyatlanul    
A cím nem csak a motorra vonatkozik, a jelzőt simán ráakaszthatjuk építőjére, a texasi Bryan Stalcupra is. Szívbemarkoló az agy nélküli kerék látványa, de mi lesz, ha jön a kanyar?

Gilera Rondine, a nyelőgép

EMAT körkép
Nyakukon az EMAT, a célegyenesben valszeg a motorépítő műhelyek leghőbb vágyai közé tartozott, hogy munkatársunk kérdéseire válaszoljanak. Köszönet érte, hogy megtették!

Verona Bike Expo
Az olaszok már túl vannak az idegeskedésen, az év első mega-rendezvényének 130 000 látogatója volt. Az épített vasak a Custom Chrome Bike Show-n vonultak fel.   

Halálgömb
Halálgömbben motorozni kevesen tudnak, ám Gombos Attilának köszönhetően itthon már szinte megszokott látvány a hatalmas fémgömbben köröző krosszgép.

Nepálba motorral 6.
    
Ébredés az Álmok Földjén 7.
    
Pannóniával az olimpiára 6.

A Vajdaságból Marokkóba    

Régi hírek

Élet a Vad Oldalon     

Árpád-házi Salamon    

Wild kincsek    


Lap tartalma...Lapszám: 207. | Wild 207 | Dátum: 2013. február

Szia

Tartalomjegyzék

Facsart narancs
Mark Irvin Orange „Juiced” névre keresztelt motorja nem csak nevében hirdeti az egészséges életmódot: ha felülsz rá, a napi jógagyakorlatodat is kipipálhatod.

ROD-ból lettünk, ROD-dá leszünk
Fáklya motorja első pillantásra egy átlagos Night Rod, a behatóbb tanulmányozás pedig eddig csak tanácstalanságot és kéztördelést hozott ki a szemlélődőkből. Na, elő a farbával

EMAT: végre felszállt a füst!

Kalocsai Pancsi
Kifejezhetné valami jobban a magyar innovatív szellemet? A Retro Motors Hungary egy meghökkentően gyönyörű Pannónia létrehozásával zárta a tavalyi évet.

Baula, az art deco dicsérete

HPU EVO reloaded
A Magyar Motorépítő Bajnokság új kategóriával bővül, ennek szellemében vesszük terítékre a Wild-ban egyszer már bemutatott, de a Gigamachine által nemrég továbbmódosított vasat.

A szárazföldi delfin

Yokohama Hot Rod Custom Show
A 21 éves múltra visszatekintő japán mega-kiállításon tavaly decemberben olyan háttámlák tűntek fel, melyek mellett a solti adótorony is csak fogpiszkálónak tűnhet

Nepálba motorral
Lapunk segítségével már fél éve (majdnem online) követhetitek Németh Ákos grandiózus vállalkozását, most fény derül arra, hogy mi volt az oka a múlt havi hallgatásnak

Ébredés az Álmok Földjén 6.

Pannóniával az olimpiára 5.

BBKapitány Prágában 2.

Élet a Vad Oldalon

Régi hírek

Elképesztő harmónia

A második hónap

Wild kincsek

Lap tartalma...Lapszám: 206. | Wild 206 | Dátum: 2013. január

Szia

Tartalomjegyzék

A kétkerekű szöcske
Az elgondolás óriási, a kidolgozás vérprofi, de valami mégis hibádzik: Mindy-vel a supermotoban amúgy megszokott csúsztatások és ugratások hamvába holt ötletek.

Bad Boy
Érthető, ha nem hallottatok erről a típusról, mert nem tartozott a Harley-Davidson sikersztorijai közé. A Sapka Művek azonban ismét csodát tett.

BMW 255 Kompressor

Harley V-Rod teszt

A libakergető
Norbi Csongrádról előkerült és felújított Turánja arra bizonyíték, hogy még ma is rejtőznek kincsek a magyar padlásokon. Csak végtelen türelem kell a megszerzésükhöz.

Bike Show Hollandiában
Száz motor versengett a Bigtwin magazin és a Zodiac nevével fémjelzett rosmaleni rendezvényen, amelyen Ton Pels korszakalkotó bejelentést tett.

SEMA Show, Las Vegas
Idén százezer látogatója volt a világ legnagyobb szakmai kiállításának, melyet civilek nem látogathatnak. Talán jelent valamit az, hogy a Wild mégis bentről tudósíthatott?

Veteránbörze Itáliában

Motoros rendezvények az USA-ban

Sons Of Anarchy special

Pannóniával az olimpiára 4.

Prágai kaland
A legendás BBkapitány felpattan Mustang-ja nyergébe, és Prága felé veszi az irányt. A külföldi bürokraták pedig azon mesterkednek, hogy megakadályozzák célja elérésében.

Gabonasilók őse

Élet a Vad Oldalon

Régi hírek

Az első hónap

Lap tartalma...Lapszám: 205. | Wild 205 | Dátum: 2012. december

Szia

Tartalomjegyzék

A kód: 9605
Steve Garn sebességi rekordokat szokott felállítani a kis Hondával, amelyet csak viccből nevezett be a világbajnokságra, mégis első lett a Performance Custom kategóriában!

A Bontószökevény
Nagy Attila eredeti terveiben nem ez a Kawa szerepelt, de amikor végzete egy bajai bontóba vezette, csak egy pillanat volt meglátni és megszeretni az ott búslakodó ZR-7-et.

A kucorgó és a hónaljszárító
Norbert fordulékony Stoopere és Tamás apehanger-kormányos Road Kingje között első látásra semmi hasonlóság nincs: Hogy mi köti mégis össze őket, az a cikkből kiderül.

A fúvósnégyes, ami sosem nyert hangversenyt
Könnyfakasztó történet arról a motorról, amely a 2. világháború előtti utolsó versenyen 217 km/h sebességgel és 160 km/h körátlaggal a valaha elért legjobb időt érte el.

Oldtimer Show

Börze fullgázon
Oly sokan érkeztek a Devils MC népligeti börzéjére, hogy néhol egy tűt sem lehetett leejteni. Amerre pedig a fotón látható Cherry Bomb zenészei elhaladtak, még egy hajszálat sem.

Zorall Sörolimpia

Hangsebességgel

Ébredés az Álmok Földjén 5.

Nepálba motorral 4.

Pannóniával az olimpiára 3.

Merevvázzal Teveországba 4.
Barlangfalu átépítve

Élet a Vad Oldalon

Titkos tervek Kunmadarasról
A Hír hallatán pénzt, időt és emberáldozatot nem kímélve szereztük meg a kunmadarasi pálya fejlesztésének szupertitkos látványterveit, így elsőként mutathatjuk meg ezeket Nektek.

Régi hírek

A legszebb Vadmacskák

Álom hava

Wild kincsek

Lap tartalma...Lapszám: 204. | Wild 204 | Dátum: 2012. november

Szia

Tartalomjegyzék

Smink nélkül

Drága, 150 000 dolláros győzelem volt, de mindenképpen megérdemelten lett az idei Motorépítő Világbajnokság győztese a Thunderbike csapat PanTTless motorja.

Custom Chrome Motor Show

Európa egyik legtöbb átszabott bringát felvonultató eseményén, a Faak-i tónál zajló Harley találkozó keretében megrendezett épített motor megmérettetésen jártunk.

Kawasaki Z1000SX teszt

Frisco chopper

Józsi úgy gondolta, hogy az XS 650 elég olcsó és egyszerű felépítésű ahhoz, hogy könnyen a saját képére formálja. A végeredmény egy bitang jó frisco chopper lett.

A motor, ami pilótákat evett

Gigamachine Riviera

A Gigamachine műhely ajtaján nemrég egy különleges, de mégsem hivalkodó motor gördült ki. Aztán a második pillantásra a V-Rod rendesen kimutatta a foga fehérjét…

Interjú a Cherry Bomb-bal

Füstből született

Szeptember végén Mezőberényt idén is fehér gumifüst lepte el. A stunt riderek félredobták a versenyek izgalmát, és csak a közönségnek motoroztak.

Őszi veterán motoros túrakupa

A Wild-dal a világ körül

Világutazó melléklet: magyar motorosok Nepálban, Szibériában, Marokkóban és Kaliforniában.

A legmagasabb fal

Déva, nyolcadszor

Élet a Vad Oldalon

Régi hírek

Lap tartalma...Lapszám: 203. | Wild 203 | Dátum: 2012. október

Szia

Tartalomjegyzék

Pokoli Macska

A Valami

Az RK Thing kb. olyan ronda, mint az 1982-ben bemutatott John Carpenter film űrből érkezett nyálkás főhőse. Bár ez legalább nem eszik kutyákat és sarkkutatókat.

Retro Monster Customs

Az írásból megtudod, miért rója a budapesti műhely alkotása az ír utakat, és arról is lehull a lepel, hogy miért figyel egy robogó féktárcsa az 1200-as Sporin.

The show bike go on

Zrinszky Róbert nagy rajongója a filmnek, 1985-ös FXR-je is Mickey Rourke legendás motorjának replikájaként született újjá a King Machine műhelyben.

Megszorítva

Erdős Csaba augusztusban, a kunmadarasi pályán elért bámulatos közép-európai rekordjának hiteles története.

Halia

Az AFT-nél nem szokatlan, ha a műszak végén lányok vakargatják ki az olajat a műkörmeik alól, például ezt a motort is modellcsajok építették!

Interjú Koleszár Balázzsal

Nevét nem csak a motoros körökben ismerik, hiszen a Supermotoban versenyző srác több extrém sportot kipróbált már. Tette mindezt úgy, hogy egy baleset során elveszítette az egyik karját.

Ébredés az Álmok Földjén 3.

Nepálba motorral 2.

Merevvázzal teveországba 2.

Pannóniával az olimpiára

Idejétmúlt titkok gyűjteménye

Hangsebességgel

Élet a Vad Oldalon

Régi hírek

Buda visszavívása

Földanya hava

A legszebb Vadmacska

Lap tartalma...

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...