Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7278 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Archívum

Összes eddigi lap:Lapszám: 232. | Wild 232 | Dátum: 2015. március

Szia       

 

Tartalomjegyzék            

 

Élet a Vad Oldalon               

 

Diótörő

Modern tündérmese Paul Milbournról, aki egy angliai falucskából elment szerencsét próbálni a Csatornán túlra, és vasparipájával nem vallott szégyent a teuton lovagi tornán.

 

Autó inspirálta

A német Julian von Oheimb-ben akkor merült fel e gyönyörűség megépítésének gondolata, amikor Amerikában megpillantotta Clark Gable luxusautóját.

 

Kalifornia királynője

Nem maradtál le semmiről: Kalifornia államformája nem lett monarchia a múlt héten, így ez az Arlen Ness előtt tisztelgő francia digger sem okozott tömeghisztériát az AMD vb-n.

 

Faster Lucky Cat!

A francia Sébastien Lorentz BMW-je már két éve nem talál legyőzőre a német Glemseck gyorsulási versenyen, és a vb-n most megújult külsejével is sikert aratott.   

 

A siker mérföldkövei 1.         

 

Extrém Verona

A motorépítő bajnokságok lényege az útkeresés, az olaszok pedig ezt nagyon jól nyomják. A Motor Bike Expo kiállításon jártunk, kitűnő és hmmm… furcsa motorok között…

   

Kustom Kulture Show

Érdemes néha megnézni, hogy mivel rukkolnak elő az északi szabászműhelyek, mert a 80-as évektől a „svéd chopper” gyűjtőnevű vasak legendás példányai ugye stílust teremtettek.

 

Mad Max Special

Gurulás Ausztráliában               

Hírek régen              

Fekete vasárnap                

 

Lap tartalma...Lapszám: 231. | Wild 231 | Dátum: 2015. február

Szia       

 

Tartalomjegyzék            

 

A Douglas szelleme

A finn Anssi Kantonen motorjának a nevén kívül semmi köze nincs a Douglas-hez. Vagy mégis? A cikkből minden kiderül.

 

A játéknak vége

Bizony vége, mert a Game Over Cycles és a lengyel Behemoth zenekar közös építése fordított kereszttel, sátánista külsővel és igen alacsony cukiságfaktorral támad. 

 

Fiat Abarth

A motoron a Fiat 500 erőforráson kívül szinte minden alkatrész egyedi, de ez ilyen szinten nem is csoda, mivel az olasz NCC műhely építése a világbajnokság harmadik helyezettje lett.

Personal Jesus

Egy modern mese arról, hogyan lehet a lehető legvadabb, határokat hírből sem nem ismerő országúti rémet elkészíteni úgy, hogy az még átcsússzon a rettenetesen szigorú TÜV vizsgán.

 

Éjfekete csillag

Attila, a tulajdonos kérésére a Gigamachine egy egyedi, durva, erős, sportos és éjfekete csillagot varázsolt az 1300-as Midnight Star-ból.

   

H-D Sportster Forty-Eight teszt

A Forty-Eight a legelvakultabb dirt track vonalat követi. Kis tank, széles kormány, két kerék, egy ülés. Ütős úgy, ahogy van. Semmi cicó, Richardnál van a slukker. 

Kipufogó teszt               

Egy esős erdélyi karika 2.           

Naked Truckers interjú 

SOA colorral vagy color nélkül?              

Hírek régen              

Élet a Vad Oldalon

Ős-Buda nyomában

Wolin, huszadszor                

Lap tartalma...Lapszám: 230. | Wild 230 | Dátum: 2015. január

Szia        

 

Tartalomjegyzék      

 

Slick Chick

A holland Arno Overweel megtalálta a módját, hogyan lehet egy Suzuki LS 650 blokkot a lehető leghamarabb a pokolra küldeni. Mi pedig sietve meg is mutatjuk Nektek.

 

A motorkerékpárok Rolls-Royce-ja

A legendás Brough Superior márka egyértelműen visszatért, az idei milánói seregszemlén már háromfajta, gyártásérett prototípust láthatott a leesett állú nagyközönség.   

 

Belarusz Terminátor

Motort építeni egy bizonyos téma köré úgy, hogy az ne forduljon át ízléstelenségbe, bizony komoly tudást igényel. Yuri Shif azonban rendelkezik ezzel a képességgel.

 

Felvidéki kávé

Északi szomszédunk magyarlakta területein is ezerrel dúl a café racer láz, tehát különösebb kockázat nélkül megtippelhetitek, hogy mivel rukkolt elő most régi ismerősünk, Bacul! 

 

Segítség, követnek!

Munkatársunk, Roland nem csak az „amikor a hóhért akasztják” érzés jegyében építette meg ezt az utánfutót: 2015-ben végig fogja vonszolni a Földgolyón, vashengeres Harley-ja mögött.

   

Yamaha XV 950 R teszt

Richard egy olyan bringával zárja az évet, amely távolról úgy néz ki, mint egy klasszikus, úgy lehet motorozni vele, mint egy rég vassal, de sokkal kevesebbet kell vele birkózni a kanyarban.

 

Devils Börze           

 

Sörolimpijja

 

Dongóval a Fekete-tengerig 3.          

 

Túra Kárpátalján              

 

Egy esős erdélyi karika 1.         

 

Brat Café              

 

Oldie But Goodie             

 

Hírek régen               

 

Lap tartalma...Lapszám: 229. | Wild 229 | Dátum: 2014. december

Szia        

Tartalomjegyzék            

A világbajnok

A BMW K1600 a motorépítők rémálmaiban Freddy Krugger-rel karöltve jeleik meg. És ki más is próbálkozna egy ilyen vas átszabásával, mint a belga Fred „Krugger” Bertrand?!

 

Kozmikus lovas

Heiner civilben fagondozóként melózik, így egyértelmű, hogy e Yamaha ötlete miért 30-40 méter magasan, egy lombkorona közepén eresztett gyökeret a fejében.  

 

Éjszakai vadász

A „majdnem kész” café racer csinosításával megbízott csongrádi Solo Una Luna műhely a szétbuherált, ízlésficamos művel szembesülve inkább újraépítette a KZ Kawát.

 

A hagyaték

Bár a Katrina hurrikán kispadra küldte a legendás Wraith tervezőjét, ám JT Nesbitt most újra ringbe szállt… egy hétköznapi megoldásokkal köszönőviszonyban sem levő bringával. 

 

GSXR zabáló

A Hooligans Motors érdekes nevű Harley-ja szerepelt már az újságunkban. Most erősen megváltozott külsővel tért vissza: vad lett és hihetetlenül agresszív!    

 

Kitmotorok

E három Zodiac építésben azon olvasóink gyönyörködhetnek, akiknek a fűrészelésről főleg a lepedő-akrobatika jut az eszükbe, és akik a flexet egyenesen a Sátán művének tekintik.

 

A fecske           

Yamaha MT-09 teszt

Dongóval a Fekete-tengerig 2.              

Két keréken a Föld kerekén 23.      

Élet a Vad Oldalon             

Oldie But Goodie             

Hírek régen                

Lap tartalma...Lapszám: 228. | Wild 228 | Dátum: 2014. november

Szia        

Tartalomjegyzék            

Már a szépsége sem kérdéses

Az erejével eddig is tisztában voltunk, ám a Monster Customs szelíd átépítésnek köszönhetően most már a szépsége sem kérdéses ennek a VZR 1800-nak.

 

Moto Guzzi V7 Sapka

Két hónapja beígértük, és most végre meg is mutatjuk, hogy a hazai forgalmazó felkérésére miképp fejlesztette tovább a világbajnokságon káprázatosan szereplő Sapka az olasz V2-est.

 

Van-e élet a fűnyíró után?

Ez a Danuvia motorkerékpárként kezdte az életét, aztán fűnyíró lett belőle, végül Orkonyi Károly egy harmadik élettel ajándékozta meg, mégpedig nem is akármilyennel.

 

Türelem rozsdát terem

Ez a vas nem hulladéktelep szülötte, hanem egy igényes VTX átépítés! Józsi megálmodta, Czimby létrehozta, a népek meg csak hányják magukra a keresztet, ha megjelenik valahol.

 

Honda CTX 700 D teszt

 

Motorépítő világbajnokság

Az Intermot részeként, Kölnben megrendezett eseményre kb. 200 000 látogató volt kíváncsi, az AMD kiállításán pedig 22 ország 69 motorját csodálhattuk meg.

 

Hol van az a tűz?

Ilyen sok néző még soha nem volt kíváncsi a Streetfighter Napra, igazi stadionhangulat uralkodott Mezőberényben. Tehát a tűz nem a lelátókon tomboló tömeg lelkéből hiányzott…

Irány: Normandia! 3.               

Élet a Vad Oldalon              

Hírek régen                

Lap tartalma...Lapszám: 227. | Wild 227 | Dátum: 2014. október

Szia        

Tartalomjegyzék             

ZT

A 2070 köbcentis Ultima átépítést a cseh Zbynek Turecek (innen a ZT elnevezés) követte el, Roman Bus segítségével. A valóban motorozható vas az AMD vb 6. helyezettjeként ért célba.  

 

Gigamachine Whitepower Sporty

Zénó 300 km-t gurult hóesésben sporijával a Gigamachine-ba, hogy egy kompromisszumokat nem tűrő motort építtessen belőle. Aztán megnyerte vele az EMAT Freestyle kategóriáját…

 

Kismalac vagy tejeskávé?

A csúnyácska, de épp ezért szerethető CX 500-ból épített, eddig rejtőzködő café racerek végre elég bátorságot gyűjtöttek a színre lépéshez. Itt a tripla kávé harmadik felvonása!

 

Vörös forradalom

Kihívás V-Rodot építeni, mert elég karakteres motor. A faragás során Borbély Artúr kemény munkával könyékig nyúlt az emésztőbe, de a végén aranyláncra lelt.

 

Háború gyermeke

A stílus még nálunk sem túl ismert – Ukrajnában pláne nem – de Roman, a WUM főnöke azért alacsony költségen nagyon jól motorozható street trackert épített egy kis GN 400-ból.

 

Építs BMW-t!

A német cég japán motorépítőkkel faragtatott át négy Nine-T modellt, megkötések nélkül. És fél év múlva kiderült, hogy a szamurájok nem csak a régi Harley-kkal tudnak csodát tenni.

 

Esőnap Kunmadragoson

Irány: Normandia! 2.               

Dongóval a Fekete-tengerig 1.               

Vörös Katlan

Mentőmotoros túra   

Elveszett próféciák         

Kendők és maszkok            

Hírek régen               

Lap tartalma...Lapszám: 226. | Wild 226 | Dátum: 2014. szeptember

Szia       

 

Tartalomjegyzék            

 

Esmeralda

Kolumbia elsősorban nem motorépítő iparáról híres, de a Malicia Indígena most egy igazán pofás művel jelentkezett. Igaz, hogy ehhez a tulajdonosnak Madridba kellett emigrálnia.

 

Buell Baggster

Kollar Brano talán a valaha látott legkecsesebb baggert építette meg Szlovákiában. A szigorságot pedig legalább két talicskányi koponya jelzi… airbrush formájában.

 

Ace of Pécs

Reneszánszát éli a CX 500 újraértelmezések kora. A múlt havi triót most egy pécsi café racer követi, és már most kikotyoghatjuk, hogy a sorozat címe nem véletlenül lett „Tripla kávé”.   

 

 

Nimbus

Pasohlávky-ban meglátni és menthetetlenül beléhabarodni egy pillanat műve volt. Sokat vártunk a fotóira, de megérte: végre bemutathatjuk Nektek az őrületes cseh Nimbus-átépítést!

 

Street Tracker

Gergő Németországban talált az XS 650-re. Egy haver segítségével vette meg oly gyalázatos alkudozás után, amely végén már ő rángatta a havert, hogy hagyjuk már, fizessünk!

 

Szubjektív teszt: CBR 650 F               

 

Hódolat az istennőnek              

 

Sapka Guzzi

 

D-nap… motorosokkal

A normadiai partraszállás 70. évfordulójára rendezett négynapos ünnepség veterán motoros szempontból is emlékezetes volt, a 30 km hosszan tomboló tűzijátékról már nem is beszélve.

 

Irány: Normandia! 1.               

Kalandozás Japánban               

Két keréken a Föld kerekén 22.         

Élet a Vad Oldalon               

Hírek régen               

A motoros csizma 

Lámpaoltó              

Lap tartalma...Lapszám: 225. | Willd 225 | Dátum: 2014. augusztus

Szia        

 

Tartalomjegyzék            

 

Új sportág született

Úgy tűnik, a Garage65 Buell-jének építésekor egyetlen cél vezérelte a mestereket: olyan motort akartak létrehozni, amellyel a lehető legkisebb időveszteség nélkül lehet hanyatt esni.

 

Dzsip két keréken

Nem megszokott építésekkel rukkolt elő a floridai House of Thunder, nagy kérdés, hogy milyen érdeklődés lesz az agresszív motorok iránt Miami tengerpartjainak csillogást kedvelő világában.

 

A szelíd majom               

 

Tripla kávé

Forest egyik életcélja, hogy a határozottan kevés bájjal megáldott CX 500-asokból értékelhető motorokat faragjon. Mindből café racert épít, melyekből az EMAT-ra hármat is benevezett. 

 

Suzuki V-Strom teszt

Ütősen tért vissza a gyár a nagy túraendurók piacára: az új ezres filigránabb és divatosabb lett, már nem egy megnyújtott lábú túramotornak, hanem profi terepjárónak látszik.

 

Guzzi California Custom teszt

 

Raftingolás anyahajóval                      

 

Kunmadragosi életképek

A rendezők a repülőtér betonján lecserélték a ragacsot, ez jobb tapadást adott a gumiknak. Nem szokták még meg a versenyzők, így látványos kerékemelésekre került sor az indulásnál.

 

Jubileum Alsóőrsön

A Balaton melletti település utcáin idén is feldübörögtek a Harley-Davidsonok. A 15. Open Road Festen sem volt hiány jó motorokban, dögös csajokban és őrült rock ’n’ rollban.

 

Árnyéktúra              

Ébredés az Álmok Földjén 22.         

Két keréken a Föld kerekén 21.        

Lakeside Weekend              

Újszilvás               

Hírek régen               

A motoros táska    

Lámpaoltó               

Lap tartalma...Lapszám: 224. | Willd 224 | Dátum: 2014. július

Szia     

 

Tartalomjegyzék            

 

Háborús hippi

A holland L&L Choppers motorját Warhippy-nek keresztelték, ami legalább akkora oximoron, mint a Békehadtest. A név tehát kissé zavaros, de a motor stílusa már kevésbé.

 

Vegytiszta Old School

Denis is holland, csak Kiskunfélegyházán él. Street Glide-ja mellé gyanútlanul újított be egy old school vasat is, aztán csak lesett, amikor a Sporiból szinte semmi nem maradt érintetlen.

 

Az olaszok elátkozták

Bigi megmutatta, hogy egy Moto Guzziból nem csak café racert lehet építeni. Az eredmény az olaszoknak túl radikális lett, az EMAT-on viszont megnyerte az old school kategóriát.

 

NLC – GIGAROD

Nem ez az első NLC – Gigamachine motor, amit bemutatunk, de ez a legbrutálisabb. Ennél az  építésnél ugyanis nem elégedtek meg az idomok cseréjével, most a váz is flex alá került.

 

Kawasaki Z 1000 SX teszt    

          

Moto Guzzi California teszt    

          

Arattak a magyarok!

A csehországi Euro Bike Fest-ről öt díjat hoztak el a mieink. Roland Sportstere a harmadik helyen végzett, így munkatársunk jókedvét még egy vasárnapi szájraesés sem tudta elrontani.

 

A célegyenesbe fordulva 

Minden idők legjobb motoros filmsorozata, a Sons of Anarchy lassan a végjáték fel közelít, de biztos, hogy Kurt Sutter az utolsó évadban is okoz majd a nézőknek néhány meglepetést.

 

Ébredés az Álmok Földjén 21.     

   

Két keréken a Föld kerekén 20.       

 

Zorall interjú                    

          

Motorostalálkozók       

 

Hírek régen              

 

A protektor               

 

Lap tartalma...Lapszám: 223. | Willd 223 | Dátum: 2014. június

Szia       

 

Tartalomjegyzék           

 

Whiskey Chaser

Noel Connolly ezzel a whiskey-be áztatott Indian replikával hiba nélkül ötvözte a deszkapályás versenyek világát egy ír kocsmában kivitelezett alapos berúgással.

 

Egy spártai Lengyelországból

Egyszerű, kemény karakter, spártai, különösebb kényelmi szempontok nélküli kialakítás – ez a Maly HD műhely Spartan nevű alkotása, az idei EMAT Legjobb Módosított Harley-ja.

 

Koponyák és kaszások

Kern Péter „csak” esztétikai módosításokat hajtott végre az Electra Glide Ultra Classic átalakítása során. A blokkhoz nem nyúlt, hisz’ az egy Screamin’ Eagle 103-as erőmű.

 

LS 650 – oldalkocsival

Ónodi Árpád fogata egy nyomatékos LS 650 Savage és egy pehelykönnyű, üvegszálas Velorex oldalkocsi vadházasságából jött létre, igen komoly beavatkozások eredményeképpen.

 

Plen air gépészet

A Ducati motorjai nyíltan megmutatják mindazt, melyet más gyáraknál szemérmesen burkolatok alá rejtenek, ezért átépítésük során szépen kell megoldani a „rejtett” részleteket is.

 

Jakartai Yamaha 

Indonéziában ritkák a nagyköbcentis gépek, ezért az alap, egy 1968-as XS 650 felkutatása és megvásárlása egy teljes évet igénybe vett. Az átépítést viszont két hónap alatt lezavarták.

 

Lefty meséje           

Az egykerekezés úttörői

Drag majális              

Diamond zenekar           

Ébredés az Álmok Földjén 20.         

Két keréken a Föld kerekén 19.         

Élet a Vad Oldalon         

Hírek régen     

A kesztyű               

Lámpaoltó               

Lap tartalma...

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...