Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7278 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Archívum

Összes eddigi lap:Lapszám: 242. | Wild 242 | Dátum: 2016. január

Szia        

 

Tartalomjegyzék             

 

Élet a Vad Oldalon

 

Slim Jim

A Thunderbike építése a téli szezonban, mindössze négy hónap alatt, a CCE katalógusából állt össze. Néhány alkatrész annyira új volt, hogy még csak nem is került be a 2015-ös katalógusba.

 

Mint egy jó MILF

Most nem a gyerekkori szerelmeddel robogózol, nem a csajoddal furikázol. Ez itt a legdurvább, ami történhet Veled: álmodtál róla már sokszor, és most végre ki is próbálhatod.

 

Big Twin Expo

Gyakorlatilag a Benelux Custom Show-n jártunk, még ha nem is így hívják egyelőre. A kb. 100 épített motor megmutatta, hogy a show megy, a motorok épülnek, a kerekek gördülnek...

 

Rézangyal

Promóciós motor, azért született, hogy a felvidéki BLC Racing valami komolyabb építéssel is előrukkoljon. De nem holmi show bike ez: járóképes, és talán jön az EMAT-ra is.

 

Csoni trike-ja

Nemcsak az extravagáns forma és a méretek, hanem a jól eltalált színkoncepció miatt is megáll az élet, ha ez a trike beparkol valahová. És a fényorgiáról még nem is beszéltünk…

 

Se nő, se motor

Ha Honda CX 500 café racer, akkor Forrest! Naná, hogy a barátnőjének is összerakott egyet. Lapzárta után érkezett a hír, hogy most már egyik sincs a birtokában.

Török tekergő 2.  

Lap tartalma...Lapszám: 241. | Wild 241 | Dátum: 2015. december

Szia        

 

Tartalomjegyzék             

 

Élet a Vad Oldalon

 

Gigamachine Delux

Vili egy igényes, nem brutál és nem túl feltűnő motort akart építtetni. Az utóbbi nem sikerült teljesen, mert az új vas összhatására a legalkalmasabb kifejezés talán a lélegzetelállító lenne.

 

Bahn bagger

A durva átalakítások amerikai főpapja, Jim Nasi a Daytona Beach találkozón egy promóciós célokra épített, egyáltalán nem extravagáns baggeren mutatta be új termékcsaládját, a „Bahn” kollekciót.

 

Devils Börze 28-29.

 

Egy meglepő harcos

A tulajdonos kérése az volt, hogy meglepő átalakuláson menjen át a BMW. Legyen olyan, amitől még a chopperes barátainak is leesik az álla. A Motorparknál megoldották a dolgot.

 

BSA Dirt Tracker

A gyári BSA kb. egy P10-es Pannóniára hasonlít, Sapka ebből egy kecses kis ékszert hozott össze, amin – ha jól funkcionál – nem lesz semmi ragyogás, csak sár, por és kosz...

 

A világ fekete-fehérben

Forest café racere formájával és festésével is helyet követel magának a depóban, mert a Honda Racing Corporation mintáját kapta. Igaz, némi szerénységgel fekete-fehérben.

 

Villámlátogatás az Emirátusokban

Mit tegyen az ember, ha a spórolásból elszúrt járatfoglalás miatt egy teljes napig a sivatagi felhőkarcolók között kell unatkoznia? Béreljen Sporit, és tegyen egy karikát Abu-Dzabiban!

 

Török tekergő

Lap tartalma...Lapszám: 240. | Wild 240 | Dátum: 2015. november

Szia        

 

Tartalomjegyzék            

 

Élet a Vad Oldalon

 

Gigamachine 124/300

300-as hátsó kerék, 124 köbincses blokk, 160 lóerő. A Gigamachine műhely legújabb motorátadásán jártunk – és itt könnyen eshetünk a végletek bűvöletébe...

 

Speed Freak    

Az európa-bajnok Tobias Guckel egy világklasszis Café Racer sportstert épített egy 2006-os XL 883R-ből, jó alaposan felpumpálva lóerőkkel...

 

Baggerbilder chopper

Magyarország talán legnagyobb termelékenységet produkáló bagger építőműhelye nem csak a giga dobozos cirkálókat gördíti ki a futószalagjáról...

 

CCE Ride in Show Faaker See

Mindig kérdőjeles a Fakeer See bulira érkezés. Az osztrák hegyek között szeptemberben kocsonyásra lehet ázni, vagy jégkockára fagyni. Esetleg a kettőt egyszerre. Most viszont egy hét napsütés kényeztette a helyszínre érkezőket...

 

Roland hazaért

Több, magazinunkban megjelent túrájáról, és könyvéről is ismert munkatársunk, Roland hazaért Magyaroszágra.

 

Facsart narancs szűretlenül 

Manapság nagy szerepet kap az egészséges életmód. Mark Irvin Orange „Juiced” névre keresztelt motorja már nevében is ezt hirdeti, ha pedig felülsz rá, a napi jógagyakorlat is le van tudva.

Lap tartalma...Lapszám: 239. | Wild 239 | Dátum: 2015. október

Szia        

 

Tartalomjegyzék            

 

Élet a Vad Oldalon 

 

TTS Knight Knuckle

A Harley modelljei közül az FXDF Fat Bob valóban megérdemli a muscle bike elnevezést, egy ilyen átépítésére vállalkozott a TTS műhely, hogy jelentősen megfordulhasson a karakter.

 

Worm

Találó elnevezést kapott a Top Notch Company építése: kukac. Vékony, hosszúkás, íves – és még az ülés redőzése is egy korai pillangóra hasonlít.

 

Eger Custom

Nagyszerű kezdeményezés történt Egerben, ami egy kicsit jó a városnak, a turizmusnak, a történelemnek – és jó az épített motoros kultúrának is.

 

Avatar

A díj-hegyeket nyert lengyel ékszerdoboz számos egyedi alkatrészt birtokol, és Bogdan, az építő szem előtt tartotta a motorozhatóságot is, vagyis hogy megmaradjon az út élménye.

 

A klasszikus út

E havi café racerünk egy Ducati gyártmányú utcai sportmotornak született, végül az történt vele, mint sok korabeli elődjével: leszedtek róla minden felesleget.

 

Kunmadragos                

 

Az Ománi szultánság motoros szemmel

B.D. optimista, de ha valaki a tavalyi normandiai karikája után azt mondta volna neki, hogy egy év múlva az Arab-félsziget csodás tájain fog motorozni, azt szó nélkül szemberöhögi.

 

Oldalkocsis találkozó               

Veteránvilág            

Hírek régen              

Lap tartalma...Lapszám: 238. | Wild 238 | Dátum: 2015. szeptember

Szia        

 

Tartalomjegyzék           

 

Élet a Vad Oldalon 

 

Daytona Beach Best of Show

Példátlan sikerrel büszkélkedhet Moore úr letisztult formájú építése, hiszen néhány hónap leforgása alatt 7 Best of Show címet hozott el különböző amerikai versenyekről.

 

Triumph Tiger

E motor rendeltetése, hogy határátlépéskor megbotránkoztassa az ukrán vámosokat, akik a Triumph-ot már akkor sem ismerték, amikor még nem cirill betűkkel világított rajta a márkanév.

 

Frabato baggere

Frabato az eddigi beach cruiser fazonú motorját alakíttatta át baggerré. A helyzet pikantériája, hogy az ilyen vasak java túramotorból épül, ám ő egy 2006-os softailből építtetett dobozost.

 

Marlon Brando Tribute Bike

A színészóriás a The Wild One filmben nyújtott alakításával az ötvenes évek fiatalságának példaképévé vált, és 2015-ben végre megszületett a Marlon Brando Tribute Bike is.

 

Streetfighteresedő izom túramotor

Béla, az M1800 Riders MBK vezetője a Gigamachine Choppersnél építtetett motorjával alaposan feladta a leckét a kategorizáló kedvűeknek. Megszületett a muscle cruiser stílus.

Szubjektív teszt: Yamaha MT-09 Tracer

Richard nagy fába vágta a fejszéjét, amikor hibakeresésre indult a népszerű szörnyeteg túraváltozatával. Legfeljebb a szélvédelmébe tudott belekötni… de abba se nagyon.

 

Vissza a 66-os úton 2.

Finn karika 2.               

Hírek régen                

 

Lap tartalma...Lapszám: 237. | Wild 237 | Dátum: 2015. augusztus

Szia        

 

Tartalomjegyzék            

 

Élet a Vad Oldalon

 

Kodlin F32 bagger

Németország egyik szigetén, teátrális körülmények között mutatta be Len és Fred Kodlin a 32-es első kerékkel megáldott, már-már a gigalománia határait feszegető épített motorját.

 

A presi paripája

Igaz történet arról, hogyan lesz egy soft chopperből drag fenevad, aztán hogyan szelídül le egy olyan túragéppé, amely akkor sem rottyant be, ha benzinkútmentes övezetbe ér.

 

Dominatrix

Nem lehet Biker Build-off versenyt nyerni úgy, hogy az esemény előtt pár héttel még az alapgép, egy ’63-as Panhead sincs meg, de Kyprianides úr szereti az ilyen őrült kihívásokat.

Az isteni Bardot

Softail Sportster

Fehér színű old school chopper , 4 gangos váltóval? A Monsters Customs építése igazi örömmotorozásra termett vasparipa, klasszikus formában.

Forró nap a betonon

Napsütésből bőven jutott Kunmadarasnak, még nézőből is több volt a júniusban megszokottnál. Nagy meglepetésben mégsem volt részünk a Motul Kupa második fordulóján.

A Föld kerekén 25.    

Nyugati Szél           

Finn forduló 1.     

Három évtizede az úton

Hozzájuk köthető az első Citadella találkozó, az első használt alkatrészbörze, a Motorshow illetve az azt váltó EMAT és természetesen Újszilvás legendája. 30 évesek lettek az Ördögök. 

 

Újszilvás             

Hírek régen                

Lap tartalma...Lapszám: 236. | Wild 236 | Dátum: 2015. július

Szia        

 

Tartalomjegyzék             

 

Élet a Vad Oldalon

 

A szürke ötven árnyalata

Winston Yeh e szenzációs építéssel talán egy új irányzat alapjait fektette le, és lehet, hogy a Mad Max ötödik részének alkotói is felfigyelnek majd a tajvani fiatalember munkásságára. 

 

Jawa szállító Ural

Igazi KGST koncepciónak tűnik Lipi építése, de ha félretesszük a szocreál alappal kapcsolatos beidegződéseinket, nem marad más hátra, mint a bámulás és a csodálkozás.

 

Ütős kávé az álmok után

Ha már úgyis összetört, Csöbi Gabi úgy döntött, hogy átépíti azt a W650-et, amelyik az egyik főszereplője volt a 201-es számunkban elkezdett, 22 részes Amerika túránknak.

 

K-Roy Trudija

 

Poznan Motor Show

A Custom magazin által szervezett lengyel bajnokságnak is helyet adó kiállítás számos német építő érdeklődését felkeltette, a látogatói létszám pedig megközelítette a százezer főt.

 

V4 Custom finálé

Pannonia Custom Show

Condors motorostalálkozó 
        

Alsóörs felsőfokon

„Mindegy mivel jössz, csak gyere!” A szlogen bevált, a Harley-k mellett robogók, japán és orosz motortípusok színes tárházává vált a 16. Open Road Fest helyszíne, az Európa kemping.   

 

A Nitro Circus Budapesten

12 ezer néző előtt lépett fel nálunk a világ talán legőrültebb légi akrobata csoportja. Bombajó show volt – lángnyelvek, füst, precíz videótechnika, dübörgő hangerő és folyamatos pörgés.

 

Vissza a 66-os útra 1.         

A Föld kerekén 24.  

Portugál portya             

Az utolsó veteránbörze               

Hírek régen     

Motoros búcsú              

 

Lap tartalma...Lapszám: 235. | Wild 235 | Dátum: 2015. június

Szia

Tartalomjegyzék            

 

Élet a Vad Oldalon

 

Az Osztrák Szikla motorja

Markus Schöngrundnernek egy 190 centi magas, 140 kilós, laza félméteres felkarmérettel rendelkező embertömeg számára kellett motort építenie, vagyis nem hibázhatott. J

 

Nogg utazómotor

Berzeviczi Norbiék alapvetően egy utazásra, túrázásra alkalmas motort építettek – persze nem a teljesen megszokottak szerint…

 

FT 500 café racer

Fekete Lajos hangulatos café racer-je százszázalékosan letagadhatná az alapverziót. A csúf, nagy békából bizony kellemes összhangú építés született.

 

A Konyhafőnök ajánlata

Bár Jenei Robi, a motoros cukrász EMAT-győztes alkotása egy régebbi építése, a Pannónia Panther újragondolása, de tuti, hogy avatatlan szemek ebből semmit nem vesznek észre.   

 

Kincskereső kisködmön 36.

 

SR 400 teszt

Egy, a múltból itt ragadt veterán. Ugyanannyit tud, mint harminc éve. Nem kapott úgynevezett ráncfelvarrást, sőt, még egy nyavalyás önindítót sem. Mégis kultuszmotor. 

   

 Drag szezonnyitó

Az európai dragbike mezőny megosztottsága miatt a külföldi versenyzők most csak kis létszámmal képviseltették magukat Kunmadarason. Nem is szegődött melléjük a szerencse.

 

Női Motoros Nap

K-Roy szerint a világ

Vajdasági motoros élet

Kubai körút 2.

Vadveszély

Vissza a Pancsigyárba!

A világ körül 2.

Hírek régen               

 

Lap tartalma...Lapszám: 234. | Wild 234 | Dátum: 2015. május

Szia        

Tartalomjegyzék             

Riverside Springster

Szédületes kinézet, meglepő megoldások, hibátlan kivitelezés: a francia Xavier Chante Ultima átépítése vita nélkül győzött a világbajnokság Street Performance kategóriájában.

Monster Spori

Letisztult, vad, merevvázas Sportstert mutatott be a Monster Customs az EMAT-on. A 25 éves motort úgy újították meg, hogy régies formája még hangsúlyosabb lett.

Hegymászás a javából!

Bordás László hat év alatt varázsolta át modern BMW-jét egy korai, hill climb-jellegű motorrá. Innen már egyenes út vezetett az EMAT Freestyle kategória bronzérméig.

Keverve, nem rázva

Maugham és Fleming örökké tartó Martini-háborújából mi az előbbire szavazunk… meg arra, hogy a Baggerbuilders alkotása jogosan lett harmadik az EMAT Harley kategóriájában.

Kincskereső kisködmön

Mentőmotor teszt

Régi adósságunkat teljesítjük ezzel az írással, hiszen munkatársunknál ugyan ki lenne alkalmasabb véleményt formálni arról a motorról, aminek fejlesztésében maga is részt vett? 

Daytonai képeslapok

USA verdák, magyar medvék

A Délvidék dicsérete 2.              

Roburral Afrikában 2.

A világ körül 1.

Az első veteránbörze

Hírek régen              

 

Lap tartalma...Lapszám: 233. | Wild 233 | Dátum: 2015. április

Szia       

Tartalomjegyzék            

Élet a Vad Oldalon                6-11.

House of Thunder Boss Hoss

Erik Vauth 2012-ben költöztette át Harley kiegészítőkkel foglalkozó cégét Németországból Floridába, ahol belátta, hogy nincs mese, váltania kell…      

 

Szavazz a magyar Streetre!

A H-D Street 750-es modellje tökéletesen alkalmas arra, hogy a tehetséges építők kiéljék rajta kreativitásukat, ezért lett ő a Battle of the Kings motorépítő verseny főszereplője.

 

Úton az új Lidérc

Gyökér András eddig háromszor nyerte meg trike-jaival a Magyar Motorépítő Bajnokság trike kategóriáját. Az idei EMAT-ra is benevezett, hogy milyen eredménnyel, az a cikkből kiderül.

 

Vörös kakas

Az indonéz Rizqi Pratama ezzel a 250-es Heist-tel mutatja meg az elkényelmesedett nyugati világ mestereinek, hogy mit is jelent valójában a „motorépítés” kifejezés.  

 

Zeus Ultima

Amikor megláttuk Golub László építését, még nem tudtuk, hogy milyen helyezést ér majd el az EMAT-on, de abban mindannyian egyetértettünk, hogy ezt a motort be KELL mutatnunk. 

   

Visszaeső bűnöző

Alig két hónapja mutattuk be a Game Over Cycles műhely Behemoth építését, és máris itt van tőlük egy újabb szenzációs alkotás. Nem kétséges, ezek a lengyel srácok tudnak valamit…

Útmutattoo               

EMAT melléklet               

Budapest Motor Show         

A Délvidék dicsérete 1.           

Roburral Afrikában        

Hírek régen                

Lap tartalma...

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...