Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7748 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Archívum

Összes eddigi lap:Lapszám: 275. | Wild 275 | Dátum: 2018. október

Szia      5.

 

6-9. Élet a Vad Oldalon

 

10-21. Motorépítő világbajnokság

Illetve, „A” motorépítő világbajnokság, hiszen Orkonyi Károly szédületes sikere miatt a 2018-as eseményeket talán még az unokáink is megkülönböztetett figyelemmel fogják emlegetni.

 

22-28. A jövő elkezdődött

A Thunderbike építése bebizonyítja, hogy – a H-D teljesen új vázának és motorjának ellenére – a régi stílusok fenntarthatók, életben tarthatók, és kissé még újra is gondolhatók.

30-34. A bronzérmes

Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy itthon mi mutathatjuk be Nektek elsőként a magyar motorépítés történelmének eddigi legnagyobb nemzetközi sikerét, a Speedster King-et.  

 

36-38. Építésből jeles!

A Most Generáció tagjai az „öreges” Santa Pod-ra már csak legyintenek, számukra a Glemseck 101 az etalon. Nekik kedveskedünk e harapós holland Honda bemutatásával.

 

40-46. Dilis óriás

Azt már most eláruljuk, hogy a címben az „óriás” az osztrák műhely nevére (Titan) utal, de annak megértéséhez, hogy miért lett ez a motor valóban „dilis”, sajnos el kell olvasnotok a cikket.

 

48-51. A bécsi Moto Circle fesztivál

 

52-55. Két keréknél inkább több

Közép-Európa legnagyobb oldalkocsis találkozóját immár ötödik éve rendezik Kiskunfélegyházán, és a háromkerekű közösség igazán különleges módon ünnepelte meg a jubileumot.  

 

56-58. Irány Bajorország!

Lap tartalma...Lapszám: 274. | Wild 274 | Dátum: 2018. szeptember

Szia      5.

 

6-9. Élet a Vad Oldalon

 

10-13. Kell a barátság

Az ohiói, eddig tök amatőr Chi-Jer’s műhely főnöke nem hitte volna, hogy az Indian cég titokban figyeli a munkáit, mivel képesnek tartja őt az egyik új modell átértelmezésére…

 

14-22. Mechanikus Godzilla

Az építő neve után Gilbzilla-nak elnevezett fenevad egy dübörgő, tüzet lélegző radikális custom. Inkább műtárgy, mint napi használatú motorkerékpár – de nem is volt más a cél.

 

24-27. Zöld legenda

Ugyan ez a francia építésű Steve McQueen tribute bike nem a néhai színészóriás leghíresebb Triumph-ja alapján készült, de dokumentumok bizonyítják, hogy egy ilyennel is csapatott. 

 

28. Zenét ihletett

Kimo, a zenei producer e Duke átépítése során minden zörejt rögzített a műhelyben, hogy ipari muzsikát hozzon létre belőlük. Az eredmény a neten hallható, és végre nálunk is látható.   

 

30-33. Gonosz Simone

Nem túl gyakoriak a Buell átszabások, a félelmetes Pikes Peak hegyi felfutó által inspirált démoni szerkezet létrehozásához kanadai építője bevetette a XXI. század összes technikáját.

 

34-40. Útra termett

E hot rod kasztnija, alváza és futóműje a Last Barons műhelyben, míg a kipufogó, a tank, a fényezés, valamint a teljes kábelezés Kundi, a tulaj által készültek el. Példás összefogás!

 

42-45. Trash & Burn fesztivál

 

46-47. Geiselwind motoros hétvége

 

48-49. Daimler MC találkozó

 

51-58. Veterán Megbízhatósági Verseny

 

Lap tartalma...Lapszám: 273. | Wild 273 | Dátum: 2018. augusztus

Szia      5.

 

6-9. Élet a Vad Oldalon

 

10-13. A lehetetlen legyőzése

Craig Rodsmith olyan építő, aki pókerarccal vállalja be a lehetetlennek tűnő megbízásokat is. Ezúttal egy café racer-t épített GL1000-ből… ismertebb nevén egy Gold Wing-ből!

 

14-20. Panhead a hétköznapokra

1950 nem tegnap volt. Pedig akkor is készítettek megbízható motorokat, remek példa erre az a Hydra Glide, amely nemrég született újjá az osztrák Hafi garázsában.

 

22-25. Crazy Frank szelleme

A 70-es évek végének chopperei messziről felismerhető sárvédő–ülés traktussal rendelkeztek. Az alkatrész kitalálója előtt most egy belga építő tiszteleg… egy orosz motorkerékpárral. 

 

26-35. Vörös és fekete

Mindig is különleges lehetőség volt számunkra, ha egy stílusában hasonló autót és motort egyszerre mutathattunk meg az olvasóinknak. Ezek az ikrek a Gigamachine-nál készültek.

 

36-39. Az utolsó tánc

A vintage motorok átépítésére és restaurálására szakosodott dán Jamesville Motorcycles műhely 25. építése az egyik legfontosabb a cég történetében… mivel ez az utolsó!

 

40-41. Klub boksz

 

42. Rangers Relax Weekend

 

44-47. Keselyű-ünnep

 

48-52. A francia Chopper Fest

 

54-58. 115 éves a Harley-Davidson

Eleinte nem tűnt okos ötletnek a turisták által amúgy is csúcsra járatott Prágában megrendezni az Ünnepek Ünnepét, de a cseh főváros lazán megbirkózott a százezer motoros

Lap tartalma...Lapszám: 272. | Wild 272 | Dátum: 2018. július

Szia      5.

 

6-9. Élet a Vad Oldalon

 

10-14. Customfighter

Kezdetben vala a custom váz. És monda Hafi: kerüljön bele GSXR blokk meg villa! És látá, hogy ez jó, így örvendezett vala, és elnevezé a motort. De 6 nap helyett ő csak 3 év után pihenhetett meg.         

 

16-19. Gyorstüzelő

Ugyan neve (Il Veloce) halványan ezt sugallja, de nem egy elvakult Lao-ce rajongó bújik meg a Sultans of Sprint viadalra, belga fenegyerekek által épített, olasz motorkerékpár mögött.

 

20-24. Polizia Uno 1.9

A svájci VTR Customs megmutatja, hogyan lehet a leharcolt rendőrségi vasból egy megháromszorozott teljesítményű, velejéig romlott, hiperagresszív drag-zsarumotort fabrikálni.

 

26-29. Szuperzöld

Az egyszerűségében is tökéletes, angol bobber-re emlékeztető, kecses motorkerékpár alapja japán. Híres megalkotója úgyszintén. Kengo Kimura most is képtelen volt hibázni.

 

30-33. A kétéltű kísérlet

Itt és most még nem áruljuk el, hogy mibe vágott az osztrák Freakmetal műhely tulajdonosa. Ha a jól informált kiválasztottak csapatába akarsz tartozni, olvasd el a cikket! Behalsz… J

 

34-38. Skandináv sebészkonferencia

Egy találkozó, ahová hajóval sem übergáz eljuttatni a bringádat, sőt: a party-ra hangolódás már a vízen elkezdődik! Ez Norrtälje, a háromméteres villával szerelt svéd chopperek otthona.   

 

40-44. Álmaimban Daytona…

 

46-50. Alsóörs a viharban

 

52-57. Jubiláló Euro Bike Fest

 

58. Motoros zarándoklat és búcsú

Lap tartalma...Lapszám: 271. | Wild 271 | Dátum: 2018. június

3. Szia

 

6-7. Élet a Vad Oldalon

 

8-12. Dragon Bagger

Az osztrák Clocktower műhely sárkánymotorján a tüskés felniben, a fejidomban, a hosszú farokban és a pikkelyezésben is megjelenik a névadó hüllő… ha lángot nem is fúj még.

 

14-16. Kaméleon Ducati

A Lowlander Cycles egy olyan klasszikus vasat rakott helyre, aminek láttán akkor is dobnak egy hátast a népek, ha pöpec állapotban van. Ráadásul a szegediek egy trükköt is bevetettek…

 

18-23. A kövér maxikói

A lengyel GOC megalkotta a járművet, amellyel hanyag vállrándítás kíséretében élhető túl még az átlagember komfortzónájába nem annyira illeszkedő poszt-apokaliptikus világ is.

 

24-29. Ottocentocinquantatré

A nyelvtörő név egy olasz Moto Guzzi café racer építést takar. A gyárból kigördülő V9 Bobber szinte még körbe sem nézhetett, máris szétkapták őt a WS Customs emberei.

 

30-33. Harley N’ Duro

Csak erős idegzetűeknek!

 

36-37. Női motoros nap(ok)

 

38-41. A verduni emlékhely

 

42-43. Gyermekmotoroztatás Kárpátalján

 

44-48. Daimler Auto/Motor Show

 

54-58. Pannonia Custom Show

Az idei tavaszi hadjáratra kalandozó eleink is biztosan büszkék lennének: a magyar kontingens az osztrák nemzetközi custom bajnokságról hatalmas zsákmánnyal tért haza!   

Lap tartalma...Lapszám: 270. | Wild 270 | Dátum: 2018. május

Szia      3.

 

6-9. Élet a Vad Oldalon

 

10-14. A csontos

Fabrizio Caduro ugyan nem a motorépítő iparból érkezett, mégsem egyszerű megrendelő. A milánói Radical Chopper-nél épített motorja teljes fényezését ő követte el.

 

16-24. Korszakváltás

Tibor café racer-je nem nagyon hasonlít semmire, a „durván átfűrészelt vas” koncepció helyett a Gigamachine műhely ügyes megoldásaival operálva vált meghatározóan egyedivé.

 

26-29. Motorépítés tolószékből

Erre az érdekes Ducati-ra a Moto Bike Expo egyik standján figyeltünk fel, aztán kiderült, hogy nemcsak a motor, hanem az építés körülményei sem mindennapiak… 

 

30-35. Gép-Gólem

Előző számunkban mindössze két kis képen elbújtatva villantottuk meg Nektek ezt a bitang bringát, de most eljött az igazság pillanata, és minden részletre fény derül!

 

36-39. Motoros élet Thaiföldön

 

40-45. Az AMTS hot rod-jai

 

46-50. Szezonkezdés főpróbával

A hagyománytól eltérően idén már április 14-én elstartolt a magyar dragszezon, és az első két verseny dátuma olyan közel volt egymáshoz, hogy összevont riportban tudósítunk róluk.

 

52. Old Motors börze

 

54-58. Swaptime

Munkatársunk négy hét alatt a világ három jól ismert tavaszi börzéjére látogatott el, hogy beszámolója alapján összehasonlíthassátok az ott tapasztaltakat az itthoni állapotokkal. 

Lap tartalma...Lapszám: 269. | Wild 269 | Dátum: 2018. április

Szia      3.

 

6-9. Élet a Vad Oldalon

 

10-15. Ki a mocsárból!

Természetesen szó nincs valódi mocsárjárásról, bár az angol Rocket Bobs motorja (Verona másik királya nemcsak nevében, hanem a fényezésében is erre utal.

 

16-22. BronzSárkány

Egy vadonatúj Sportster Forty-Eight története, amely a német márkakereskedő nagy meglepetésére nem a tulajhoz, hanem a boltból egyenesen egy horvát építőműhelybe került.

 

24-27. Csatasólyom

A kanadai Kick Moto-nál valamit nagyon tudhatnak, mert ugyan ez csak a hatodik építésük, de az elkészült mű láttán ezt a csak-ot nagyon erős idézőjelek közé kell tennünk! 

 

28-34. Fenséges fenevad

A BronzSárkány legendája szegedi előadásban: a Lowlander Cycles is úgy faragta át Pisti FXST-jét, hogy gazdája egy métert sem ment a gyári állapotú motorral.

 

36-46 Svájci drágaszágok

 

48-52. Rossz hírek Daytona-ból

A Bike Week természetesen mindig változott: kibővült, aztán összehúzódott, de most egy kicsit erősebb átalakulás várható. És ennek a motorosok örülnek a legkevésbé.  

 

54-58. A varsói custom-felkelés

Egy első kiállítás megszervezése mindig sok nehézségbe ütközik, ám a lengyelek ebben a témakörben most sikerrel jártak.

 

Lap tartalma...Lapszám: 268. | Wild 268 | Dátum: 2018. március

Szia      3.

 

6-9. Élet a Vad Oldalon

 

10-15. Steampunk mennyország

A bolgár Galaxy Custom műhely  – néhány közepes építés után – tavaly év végén ezzel a lélegzetelállító XS650-nel robbant be az elit customok világába.

 

16-21. Airforce

Giovanni Ravelli, az Olasz Ördög tiszteletére építette ezt a motort a DMoL. Pont a vakmerő, első világháborús harci repülő és motorversenyző születésének 130. évfordulójára készültek el vele.

 

22-26. Save the Chopper!

Rainer egy háborús WLA-val próbált meg motorozni, nem túl jó eredménnyel. Aztán jött Stephan „Choppermentő” Simon, besegített a finn vonal is, és a probléma végül megoldódott.

 

28-32. Az Utak Fejedelme

Viktor eleinte nem akarta bonyolítani az életét a Road King komolyabb átépítésével, aztán az a bizonyos kisördög elkezdett sugdosni a fülébe, és hamarosan beindult az első fokozat.

 

34-40. Verona királya

Az Abnormal Cycles hatodik radikális építése – elődeihez hasonlóan – egy kiváló kézműves super-custom, mely a tervezéstől a megvalósításig maximális odafigyelésnek örvendett.

 

42-44. Krokodilbőr

A Modification Motorcycles megmutatta, hogyan lehet a gonosz Triumph Black Bobber-ből egy lágy utcai motort létrehozni. Aztán már csak az állatvédők támadását kellett túlélniük.

 

46-53. Lázadj szívem!

 

54-57. Helsinki: kábelgyári megálló

 

58. Pannonia Custom Show

 

 

Lap tartalma...Lapszám: 267. | Wild 267 | Dátum: 2018. február

Szia      3.

 

6-10. Élet a Vad Oldalon

 

11-17: Super Sleeper - Bill Dodge FXDI-je Daytona-ból

Nem kell csilivili! Ez amúgy Bill alapkoncepciója is, de ha hozzátesszük, a hurrikánkárosodott motorok újrahasznosításáról van szó, még egy jótékonysági eseménynek is számít, Daytona-ban...

 

19-30: A küldetés az egyediség! Verona Motor Bike Expo

 

32-35: Nem kell csilivili!

Ha már egy daytona-i motornál ez a koncepció, nézzük meg, hogy működik itthon ugyanez egy 33 éves életkorú, szintén hányatott sorsú alappal nekikezdve!

 

36-46: Szerencsés 13-as

Egy nagyon autentikus hot rod autót mutatunk be nektek, az izgalmas élettörténetének egyes, nyilvánosságra hozható részleteivel együtt. Az 1930-as Ford Roadstert az EMAT-on élőben is láthatjátok!

 

48-49: A magyar oldalkocsi gyártás tündöklése és bukása

Sikersztoriként is elkönyvelhető lett volna a legyártott darabszám és a nemzetközi közkedveltség miatt. Sajnos a motorgyártás lezárultával ezt is megszüntette a rezsim, nekünk meg marad a nosztalgia, és a néha felbukkanó csodálatos példányok bámulása...

 

50: Falka MC téli buli

 

52-57: Magyar épített motorok, az egy-két évtizedes múltból

A profi magyar motorépítés talán egyidősnek tekinthető a Wild Magazinnal. Tekintsünk vissza, néhány csemegére az elmúlt évtizedekből, persze gyönyörű lányok kíséretében!

 

58: Budapest Motor Fesztivál

 

Lap tartalma...Lapszám: 266. | Wild 266 | Dátum: 2018. január

Szia      3.

 

6-9. Élet a Vad Oldalon

 

10-17. Murder One

A német Biker Build-Off motorépítő párbajon az MB Cycles két és fél napot kapott arra, hogy a francia Team EMD ellen megmutassa a tudását. Hát, lássuk be, alaposan megmutatta…

 

18-23. Kompresszoros KTM

Örömmel tudatjuk itthoni rajongóival, hogy az ínséges idők után Max Hazan végre révbe ért. Ezzel a motorjával például a Las Vegas-i BikeFest-en utasított mindenkit maga mögé.

 

24-25. Lázas készülődés

 

26-29. Éjféli Expressz

Ilyen Harley gördül ki a Mule Motorcycles műhelyéből, ha a legendás vezér, Richard Pollock az egyik legjobb barátjának és legrégebbi munkatársának épít motort: egy luxus street tracker. 

 

30-34. Hod Rod Sportster

Léteznek a motorépítésnek enyhébb fokozatai is, amelyek sok szempontból javítanak a gyári modelleken. A Hod Rod Customs Sportstere pont e kívánalomnak tesz eleget… tökéletesen.

 

36-41. A leggyorsabb pizzafutár

Dubaji építésekkel ritkán foglalkozunk, de ha két ottani srácnak az az agymenése támad, hogy egy pizzaszállító motorból merevvázas retro dragot építsenek, akkor örömmel teszünk kivételt.    

 

42. Mannheim, a legendás veteránbörze

 

44-48. Szerelmem, Yokohama

Túlzás nélkül állítható, hogy a yokohamai Hot Rod Custom Show az egyik legnagyobb épített motoros, autós kiállítás széles e világon. Tavaly decemberben ismét Japánban jártunk...

 

50. Rangers születésnapi party

52-53. Pannónia Amerikában

54-55. Carhenge

56-57. Lobog a pásztortűz 

Lap tartalma...

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...