Born to be Wild - élő szövet a fém vázon
Üdvözöl az igazi, hamisítatlan motoros paradicsom, a virtuális Wild!

Hírlevél [7745 fő]


E-mail címed:

 Feliratkozás:

 Leiratkozás:


Archívum

Összes eddigi lap:Lapszám: 277. | Wild 277 | Dátum: 2018. december

Szia      5.

 

6-7. Élet a Vad Oldalon

 

8-11. Bumm a fejbe!

Most is bemutatunk egy ind építőt, mert úgy tűnik, hogy – hála az ottani őrült mestereknek – Indonézia hamarosan olyan szintre emelkedik majd custom körökben, mint azt nemrég Japán tette.

 

12-16. Café a napfény városából

Jani orvostanhallgató, a szűkös keret miatt nem gondolt kiállítás-szintű építésre, és a Lowlander Cycles nem is épített a Guzzi-ból álom motort. De egy olyat igen, amit sokan mcSasolnak az utcán!

 

17-19. Andika háttere

Vajon mi állhat az indonéz custom forradalom hátterében? És mi köze van mindehhez a Metallica-nak? És mi történik, ha megnyomom ezt a rózsaszínű gombocskát itt a műszerfalon?

     

20-31. Vastag bobber

Oszoljanak kérem, nincs itt semmi látnivaló! Mindössze annyi történt, hogy Csaba épített Csabának egy motort, és a fotózásra érkezett Dóri ridiküljéből véletlenül előkerült egy mikrofon. 

 

32-34. Álomkergető

Ha tizenévesen hajszol elérhetetlen álmokat valaki, abban mosolyogtató gyermeki báj van. Ám annak a dream team-nek a tagjai, akik ezt a lázadó angyalt átépítették, már nem gyerekek. Ez pedig baj.

 

36-40. Yamaha vízió

Zoli agyában nem a durva átfaragás jelent meg, amikor felkérést kapott a műre. Inkább egy olyan alakítás, ami nagyban megváltoztatja a hangulatot, mégsem igényel brutális fűrészelést.

 

42-44. Devils Halloween

 

46-52. EICMA 2018

 

54-55. Devils Börze

 

56-58. Ütközetben eltűntek

Lap tartalma...Lapszám: 276. | Wild 276 | Dátum: 2018. november

Szia      5.

 

6-9. Élet a Vad Oldalon

 

10-17. Az álmatlan világbajnok

„No Sleep ’til Cologne!” – kiáltotta Dimitrij, amikor rádöbbent, hogy a vb-re nevezett motorja még az utolsó héten is darabokban hever. És lám, a kialvatlanság néha világbajnokot szül!

 

18-21. XT Punk

A xenogén traszplantáció valami olyasmit jelent, hogy egy testbe egy másik faj szerveit ültetik át. Ez a Németországban épített BMW pl. repülő- és autóalkatrészeket is kapott.    

 

22-29. TiroLimo

Kb. egy éve írtunk a MotoKofe-ről, az Ural-ra szerelt, mozgó kávéfőző gépről. A jenkik ötletét egy tiroli limonádégyártó cég is átvette, mondjuk az ő promóciós motorjuk egy kicsit komolyabb…       

 

30-33. Káosz szimfónia

Az indonéz Andika Pratama nem hajlandó beállni a könnyebb utat választó, katalógusból építkező motorépítők sorába. Ez a WLA-ja például egyszerre kedélyborzoló és ámulatba ejtő. 

 

34-42. Custom egy másik bolygóról

Alfa Romeo Alfetta blokkot eddig még nem építettek motorvázba. Nem csoda, hogy ha ez az Alpha Centauri megjelenik valahol, olyan figyelmet kap, mintha egy másik bolygóról érkezett UFO lenne.

 

44-46. Kopogd le a fán!

Már az alapgép sem túl gyakori, és a francia George Woodman azzal tette igazán ütőssé a kis Aermacchi-t, hogy fa-elemeket pakolt fel rá. Páran gyűlölik, de többen vannak, akik imádják őt ezért.

 

48-54. Faaker See

 

56-57. Amerikai Autós Találkozó

 

58. A Mannheim-i Veterama

Lap tartalma...Lapszám: 275. | Wild 275 | Dátum: 2018. október

Szia      5.

 

6-9. Élet a Vad Oldalon

 

10-21. Motorépítő világbajnokság

Illetve, „A” motorépítő világbajnokság, hiszen Orkonyi Károly szédületes sikere miatt a 2018-as eseményeket talán még az unokáink is megkülönböztetett figyelemmel fogják emlegetni.

 

22-28. A jövő elkezdődött

A Thunderbike építése bebizonyítja, hogy – a H-D teljesen új vázának és motorjának ellenére – a régi stílusok fenntarthatók, életben tarthatók, és kissé még újra is gondolhatók.

30-34. A bronzérmes

Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy itthon mi mutathatjuk be Nektek elsőként a magyar motorépítés történelmének eddigi legnagyobb nemzetközi sikerét, a Speedster King-et.  

 

36-38. Építésből jeles!

A Most Generáció tagjai az „öreges” Santa Pod-ra már csak legyintenek, számukra a Glemseck 101 az etalon. Nekik kedveskedünk e harapós holland Honda bemutatásával.

 

40-46. Dilis óriás

Azt már most eláruljuk, hogy a címben az „óriás” az osztrák műhely nevére (Titan) utal, de annak megértéséhez, hogy miért lett ez a motor valóban „dilis”, sajnos el kell olvasnotok a cikket.

 

48-51. A bécsi Moto Circle fesztivál

 

52-55. Két keréknél inkább több

Közép-Európa legnagyobb oldalkocsis találkozóját immár ötödik éve rendezik Kiskunfélegyházán, és a háromkerekű közösség igazán különleges módon ünnepelte meg a jubileumot.  

 

56-58. Irány Bajorország!

Lap tartalma...Lapszám: 274. | Wild 274 | Dátum: 2018. szeptember

Szia      5.

 

6-9. Élet a Vad Oldalon

 

10-13. Kell a barátság

Az ohiói, eddig tök amatőr Chi-Jer’s műhely főnöke nem hitte volna, hogy az Indian cég titokban figyeli a munkáit, mivel képesnek tartja őt az egyik új modell átértelmezésére…

 

14-22. Mechanikus Godzilla

Az építő neve után Gilbzilla-nak elnevezett fenevad egy dübörgő, tüzet lélegző radikális custom. Inkább műtárgy, mint napi használatú motorkerékpár – de nem is volt más a cél.

 

24-27. Zöld legenda

Ugyan ez a francia építésű Steve McQueen tribute bike nem a néhai színészóriás leghíresebb Triumph-ja alapján készült, de dokumentumok bizonyítják, hogy egy ilyennel is csapatott. 

 

28. Zenét ihletett

Kimo, a zenei producer e Duke átépítése során minden zörejt rögzített a műhelyben, hogy ipari muzsikát hozzon létre belőlük. Az eredmény a neten hallható, és végre nálunk is látható.   

 

30-33. Gonosz Simone

Nem túl gyakoriak a Buell átszabások, a félelmetes Pikes Peak hegyi felfutó által inspirált démoni szerkezet létrehozásához kanadai építője bevetette a XXI. század összes technikáját.

 

34-40. Útra termett

E hot rod kasztnija, alváza és futóműje a Last Barons műhelyben, míg a kipufogó, a tank, a fényezés, valamint a teljes kábelezés Kundi, a tulaj által készültek el. Példás összefogás!

 

42-45. Trash & Burn fesztivál

 

46-47. Geiselwind motoros hétvége

 

48-49. Daimler MC találkozó

 

51-58. Veterán Megbízhatósági Verseny

 

Lap tartalma...Lapszám: 273. | Wild 273 | Dátum: 2018. augusztus

Szia      5.

 

6-9. Élet a Vad Oldalon

 

10-13. A lehetetlen legyőzése

Craig Rodsmith olyan építő, aki pókerarccal vállalja be a lehetetlennek tűnő megbízásokat is. Ezúttal egy café racer-t épített GL1000-ből… ismertebb nevén egy Gold Wing-ből!

 

14-20. Panhead a hétköznapokra

1950 nem tegnap volt. Pedig akkor is készítettek megbízható motorokat, remek példa erre az a Hydra Glide, amely nemrég született újjá az osztrák Hafi garázsában.

 

22-25. Crazy Frank szelleme

A 70-es évek végének chopperei messziről felismerhető sárvédő–ülés traktussal rendelkeztek. Az alkatrész kitalálója előtt most egy belga építő tiszteleg… egy orosz motorkerékpárral. 

 

26-35. Vörös és fekete

Mindig is különleges lehetőség volt számunkra, ha egy stílusában hasonló autót és motort egyszerre mutathattunk meg az olvasóinknak. Ezek az ikrek a Gigamachine-nál készültek.

 

36-39. Az utolsó tánc

A vintage motorok átépítésére és restaurálására szakosodott dán Jamesville Motorcycles műhely 25. építése az egyik legfontosabb a cég történetében… mivel ez az utolsó!

 

40-41. Klub boksz

 

42. Rangers Relax Weekend

 

44-47. Keselyű-ünnep

 

48-52. A francia Chopper Fest

 

54-58. 115 éves a Harley-Davidson

Eleinte nem tűnt okos ötletnek a turisták által amúgy is csúcsra járatott Prágában megrendezni az Ünnepek Ünnepét, de a cseh főváros lazán megbirkózott a százezer motoros

Lap tartalma...Lapszám: 272. | Wild 272 | Dátum: 2018. július

Szia      5.

 

6-9. Élet a Vad Oldalon

 

10-14. Customfighter

Kezdetben vala a custom váz. És monda Hafi: kerüljön bele GSXR blokk meg villa! És látá, hogy ez jó, így örvendezett vala, és elnevezé a motort. De 6 nap helyett ő csak 3 év után pihenhetett meg.         

 

16-19. Gyorstüzelő

Ugyan neve (Il Veloce) halványan ezt sugallja, de nem egy elvakult Lao-ce rajongó bújik meg a Sultans of Sprint viadalra, belga fenegyerekek által épített, olasz motorkerékpár mögött.

 

20-24. Polizia Uno 1.9

A svájci VTR Customs megmutatja, hogyan lehet a leharcolt rendőrségi vasból egy megháromszorozott teljesítményű, velejéig romlott, hiperagresszív drag-zsarumotort fabrikálni.

 

26-29. Szuperzöld

Az egyszerűségében is tökéletes, angol bobber-re emlékeztető, kecses motorkerékpár alapja japán. Híres megalkotója úgyszintén. Kengo Kimura most is képtelen volt hibázni.

 

30-33. A kétéltű kísérlet

Itt és most még nem áruljuk el, hogy mibe vágott az osztrák Freakmetal műhely tulajdonosa. Ha a jól informált kiválasztottak csapatába akarsz tartozni, olvasd el a cikket! Behalsz… J

 

34-38. Skandináv sebészkonferencia

Egy találkozó, ahová hajóval sem übergáz eljuttatni a bringádat, sőt: a party-ra hangolódás már a vízen elkezdődik! Ez Norrtälje, a háromméteres villával szerelt svéd chopperek otthona.   

 

40-44. Álmaimban Daytona…

 

46-50. Alsóörs a viharban

 

52-57. Jubiláló Euro Bike Fest

 

58. Motoros zarándoklat és búcsú

Lap tartalma...Lapszám: 271. | Wild 271 | Dátum: 2018. június

3. Szia

 

6-7. Élet a Vad Oldalon

 

8-12. Dragon Bagger

Az osztrák Clocktower műhely sárkánymotorján a tüskés felniben, a fejidomban, a hosszú farokban és a pikkelyezésben is megjelenik a névadó hüllő… ha lángot nem is fúj még.

 

14-16. Kaméleon Ducati

A Lowlander Cycles egy olyan klasszikus vasat rakott helyre, aminek láttán akkor is dobnak egy hátast a népek, ha pöpec állapotban van. Ráadásul a szegediek egy trükköt is bevetettek…

 

18-23. A kövér maxikói

A lengyel GOC megalkotta a járművet, amellyel hanyag vállrándítás kíséretében élhető túl még az átlagember komfortzónájába nem annyira illeszkedő poszt-apokaliptikus világ is.

 

24-29. Ottocentocinquantatré

A nyelvtörő név egy olasz Moto Guzzi café racer építést takar. A gyárból kigördülő V9 Bobber szinte még körbe sem nézhetett, máris szétkapták őt a WS Customs emberei.

 

30-33. Harley N’ Duro

Csak erős idegzetűeknek!

 

36-37. Női motoros nap(ok)

 

38-41. A verduni emlékhely

 

42-43. Gyermekmotoroztatás Kárpátalján

 

44-48. Daimler Auto/Motor Show

 

54-58. Pannonia Custom Show

Az idei tavaszi hadjáratra kalandozó eleink is biztosan büszkék lennének: a magyar kontingens az osztrák nemzetközi custom bajnokságról hatalmas zsákmánnyal tért haza!   

Lap tartalma...Lapszám: 270. | Wild 270 | Dátum: 2018. május

Szia      3.

 

6-9. Élet a Vad Oldalon

 

10-14. A csontos

Fabrizio Caduro ugyan nem a motorépítő iparból érkezett, mégsem egyszerű megrendelő. A milánói Radical Chopper-nél épített motorja teljes fényezését ő követte el.

 

16-24. Korszakváltás

Tibor café racer-je nem nagyon hasonlít semmire, a „durván átfűrészelt vas” koncepció helyett a Gigamachine műhely ügyes megoldásaival operálva vált meghatározóan egyedivé.

 

26-29. Motorépítés tolószékből

Erre az érdekes Ducati-ra a Moto Bike Expo egyik standján figyeltünk fel, aztán kiderült, hogy nemcsak a motor, hanem az építés körülményei sem mindennapiak… 

 

30-35. Gép-Gólem

Előző számunkban mindössze két kis képen elbújtatva villantottuk meg Nektek ezt a bitang bringát, de most eljött az igazság pillanata, és minden részletre fény derül!

 

36-39. Motoros élet Thaiföldön

 

40-45. Az AMTS hot rod-jai

 

46-50. Szezonkezdés főpróbával

A hagyománytól eltérően idén már április 14-én elstartolt a magyar dragszezon, és az első két verseny dátuma olyan közel volt egymáshoz, hogy összevont riportban tudósítunk róluk.

 

52. Old Motors börze

 

54-58. Swaptime

Munkatársunk négy hét alatt a világ három jól ismert tavaszi börzéjére látogatott el, hogy beszámolója alapján összehasonlíthassátok az ott tapasztaltakat az itthoni állapotokkal. 

Lap tartalma...Lapszám: 269. | Wild 269 | Dátum: 2018. április

Szia      3.

 

6-9. Élet a Vad Oldalon

 

10-15. Ki a mocsárból!

Természetesen szó nincs valódi mocsárjárásról, bár az angol Rocket Bobs motorja (Verona másik királya nemcsak nevében, hanem a fényezésében is erre utal.

 

16-22. BronzSárkány

Egy vadonatúj Sportster Forty-Eight története, amely a német márkakereskedő nagy meglepetésére nem a tulajhoz, hanem a boltból egyenesen egy horvát építőműhelybe került.

 

24-27. Csatasólyom

A kanadai Kick Moto-nál valamit nagyon tudhatnak, mert ugyan ez csak a hatodik építésük, de az elkészült mű láttán ezt a csak-ot nagyon erős idézőjelek közé kell tennünk! 

 

28-34. Fenséges fenevad

A BronzSárkány legendája szegedi előadásban: a Lowlander Cycles is úgy faragta át Pisti FXST-jét, hogy gazdája egy métert sem ment a gyári állapotú motorral.

 

36-46 Svájci drágaszágok

 

48-52. Rossz hírek Daytona-ból

A Bike Week természetesen mindig változott: kibővült, aztán összehúzódott, de most egy kicsit erősebb átalakulás várható. És ennek a motorosok örülnek a legkevésbé.  

 

54-58. A varsói custom-felkelés

Egy első kiállítás megszervezése mindig sok nehézségbe ütközik, ám a lengyelek ebben a témakörben most sikerrel jártak.

 

Lap tartalma...Lapszám: 268. | Wild 268 | Dátum: 2018. március

Szia      3.

 

6-9. Élet a Vad Oldalon

 

10-15. Steampunk mennyország

A bolgár Galaxy Custom műhely  – néhány közepes építés után – tavaly év végén ezzel a lélegzetelállító XS650-nel robbant be az elit customok világába.

 

16-21. Airforce

Giovanni Ravelli, az Olasz Ördög tiszteletére építette ezt a motort a DMoL. Pont a vakmerő, első világháborús harci repülő és motorversenyző születésének 130. évfordulójára készültek el vele.

 

22-26. Save the Chopper!

Rainer egy háborús WLA-val próbált meg motorozni, nem túl jó eredménnyel. Aztán jött Stephan „Choppermentő” Simon, besegített a finn vonal is, és a probléma végül megoldódott.

 

28-32. Az Utak Fejedelme

Viktor eleinte nem akarta bonyolítani az életét a Road King komolyabb átépítésével, aztán az a bizonyos kisördög elkezdett sugdosni a fülébe, és hamarosan beindult az első fokozat.

 

34-40. Verona királya

Az Abnormal Cycles hatodik radikális építése – elődeihez hasonlóan – egy kiváló kézműves super-custom, mely a tervezéstől a megvalósításig maximális odafigyelésnek örvendett.

 

42-44. Krokodilbőr

A Modification Motorcycles megmutatta, hogyan lehet a gonosz Triumph Black Bobber-ből egy lágy utcai motort létrehozni. Aztán már csak az állatvédők támadását kellett túlélniük.

 

46-53. Lázadj szívem!

 

54-57. Helsinki: kábelgyári megálló

 

58. Pannonia Custom Show

 

 

Lap tartalma...

Webwild: since 1996

Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
Oldal tetejére
Az oldal töltődik...